Halk TV Canlı Yayınını Basan 5 Şahıs Yakalandı

TAKİP ET

Halk TV canlı yayınını basan şahıslardan biri olan Sertan Yüce yakalandı.

Marmaris'te gerçekleştirilen Halk TV canlı yayını AKP'li olduğu belirtilen bazı şahıslar tarafından basıldı.

Söz konusu saldırıyı gerçekleştiren şahıslardan biri olan Sertan Yüce isimli şüphelinin ise yakalandığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç tarafından bildirildi.

Halk TV canlı yayınına telefonla bağlanan Öztunç "Bunların kaçma şansı yok hepsinin alınması gerekiyor. Bu basın özgürlüğüne saldırıdır. Milletvekiline saldırıdır, gazetecilere saldırıdır. Gereği neyse yapılmak zorundadır biz de takipçisiyiz. Ben şu anda Marmaris'teyim. Yarın ne gerekirse yaparız. Ne demek ya, burası dağ başı mı? Geliyorsun gazetecilere televizyonculara saldırıyorsun, kimsin sen eşkıya mısın kardeşim?" ifadeleriyle saldırıya tepki gösterdi.

"Bunları birileri göndermişler" diyen Öztunç saldırganları "bunlar çakal" diye tanımladı.

Yayında yeni bilgiler paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Marmaris Kaymakamı'nın kendisine saldırıyı düzenleyen 5 şüphelinin gözaltında olduğunu belirtti.

Ne Olmuştu?

Gazeteci Murat Ağırel yapılan saldırıyı "Halk Tv yayını bastılar ve 'yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz' diyerek yayın ekibine saldırdılar" ifadeleriyle paylaşmış ve yayında bulunan İsmail Saymaz "Kendi siyasi kimliklerini söylemediler ama benim kanaatim AK Partililerdi. Bizi izleyip kendi doğrularına aykırı gelen şeyleri söylediğimizi iddia ederek, hani ben böyle söylüyorum ama onlar 'yalan söylediniz biz doğrusunu söylemek istiyoruz' diyerek canlı yayını bastılar. Herhalde şunca yoksulluğun, bunca yangının, bunca perişanlığın içinde hayatlarında bir kere kendilerince cesaretli bir şey yapmışlardır, o da muhalif kanalın canlı yayınına girerek sözde iktidarı savunma adına burada boy göstermeye çalıştılar" demişti.

Halk TV Canlı Yayınını Basan Şahıslardan Biri Yakalandı Sertan Yüce