Halk TV de 'Türkiyeli' Zırvasına Ortak Oldu

TAKİP ET

Halk TV, yaptığı bir haberle birlikte Türk dememek için gösterilen yoğun çabalardan biri olan 'Türkiyeli' zırvasına katıldı.

Halk TV, Türklere Türk dememek için atılan binbir takladan biri olan 'Türkiyeli' ifadesine, yaptığı bir haberle birlikte ortak oldu. 

BluTV'de yayımlanan The Handmaid's Tale adlı dizinin tanıtım videosunda, Türk kadınlarının, çeşitli hak ve özgürlük eylemlerinde attığı "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" gibi sloganların yer almasını "Tanıtım videosunda Türkiyeli kadınların sloganları" şeklinde aktararan Halk TV, "Türk kadınları" diyemedi.

Fransız, İngiliz, Alman gibi farklı milletler söz konusu olduğunda "Fransalı", "İngiltereli" ve "Almanyalı" gibi ifadeleri kullanmayı tercih etmeyen Halk TV'nin konu Türk olunca "Türkiyeli" ifadesini kullanması tepki çekti.

Bilindiği gibi Türk düşmanları, Türk dememek için 'Türkiyeli' ifadesini tercih ediyorlar. Bütün diğer milli ve etnik kimlikler olduğu gibi kullanılırken Türk kelimesine alerji besliyorlar.

 

halk tv türkiyeli zırvasına ortak oldu katıldı türk kadınlar the handmaid's tale blutv haber içerik ifade tepki çekti türk düşmanlığı millet alman fransız kullandı