Halk TV Sunucusu Ayşenur Arslan'dan Türk Mukavemet Teşkilatı Hakkında Skandal Sözler

TAKİP ET

Halk TV spikeri Ayşenur Arslan, Kuzey Kıbrıs Türklüğünün bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynayan Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef aldı.

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, Kıbrıs Türklüğünün büyük lideri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu merhum Rauf Denktaş'ın da kurucuları arasında yer aldığı Türk Mukavemet Teşkilatı hakkında skandal demenin bile az kalacağı sözler sarf etti.

Halil Falyalı suikastına ilişkin konuşan Arslan, "Türk kMukavemet Teşilatı adada, yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" ifadelerini kullandı.

Türk Mukavemet Teşkilatı'nı Kıbrıs'ta "illegal" olarak bilenler, Türkleri adada barındırmak istemeyen Rumlardı. Arslan'ın da Rumlarla aynı düşüncede olduğu görüldü. 
   


Türk Mukavemet Teşkilatı


Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türklüğünü EOKA ve diğer Rum örgütlerden korumak için kurulmuştu. 

TMT'nin üyelerine kısaca "mücahit" deniliyordu. Kurucuları arasında Rauf Denktaş da bulunuyordu. TMT, Kıbrıs Türklüğünün bağımsızlığına giden süreçte Türkiye tarafından da desteklendi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs Türklüğünü kurtarmak için başlattığı Kıbrıs Harekatı sırasında TMT'nin 17.15 mücahidi bulunuyordu.

ayşenur arslan ayşenur aslan türk mukavemet teşkilatı kıbrıs kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti kıbrıs türklüğü tmt rauf denktaş