Halkalı'daki Silahlı Çatışmaya Kira Zammı Tartışmasının Neden Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Dün İstanbul Halkalı'da 13 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı çatışmaya yol açanın kira zammı tartışması olduğu ortaya çıktı.

Dün İstanbul'un Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı Merkez Mahallesi'nde bir sitenin giriş katında bulunan kafede silahlı çatışma çıkmış, 13 kişi yaralanmıştı. Çatışmaya yol açan tartışmanın nedeninin kira zammı olduğu ortaya çıktı. 

Halkalı'da Silahlı Çatışma: Yaralılar Var


Kafenin bulunduğu sitenin yönetiminin yüksek oranda zam yapmak istediği, kafe sahipleriyle site yönetimi arasnda bir süredir bu konuda tartışma yaşandığı öğrenildi.

Site yönetiminin kafeye kalabalık bir grupla birlikte gelmesinin ardından çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü ve silahlar çekildi. Yaralanan 13 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

8 Kişi 7 Tabancayla Yakalandı

Olayı anlatan görgü tanığı Sevda Gül, "Kuzenimin doğum günü dolayısıyla kafeye davet etti. Buraya geldiğimde her şey normaldi. Bir anda ortalık karıştı. Biz anlam veremedik. Küçük çaplı bir tartışmaydı kontrol altına alınır diye düşündük. Sonra büyüdü ve silahlar patladı. Mekan işletmecileri insanları korumak için aşağı doğru götürmek istedi. Kapıda tekrar büyüdü mekana doğru geliyorlardı. Benimde içerde telefonum kayboldu saatlerdir onu bekliyorum. Silah sesleri duyulduğunda aşağı doğru kaçtık. Bize bir şey olmadı ama çok korktuk. Çocuklarımız çok korktu" ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık, çatışmanın ardından 8 kişinin 7 tabancayla birlikte yakalandığını açıkladı.

halkalı istanbul Küçükçekmece silahlı çatışmanın nedeni kira zammı tartışması olduğu ortaya çıktı