Halkbank Davasında Ek Süre

TAKİP ET

Amerika Birleşik Devletleri'nde Halkbank'a karşı İran ambargosunu delmek, dolandırıcılık ve kara para aklamak gibi suçlardan dava açılmıştı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Halkbank'a karşı İran ambargosunu delmek, dolandırıcılık ve kara para aklamak gibi suçlardan dava açılmıştı.

Davanın ilk celsesinde duruşmaya katılmayan Halkbank'a savcılık tarafından kaçak olarak nitelendirilmesi istenirken, mahkeme başkanı tarafından iki haftalık ek süre verilmesi kararı çıktı.

Banka Avukatından Temsil Hakkım Yok Açıklaması

New York Savcılığı tarafından mahkemeye iddianame sunulmuş ve ilk duruşmaya bankayı temsil etmesi için Hruska çağrılmıştı. Halkbank ABD avukatı Andrew Hruska, davada temsil hakkım yok diyerek duruşmaya katılmadı.

Davanın Siyasi Olduğu İddia Ediliyor

Banka, davanın Barış Pınarı Harekatı nedeniyle siyasi amaç uğruna açıldığını ve suçlamaları kabul etmediğini öne sürdü.

Türkiye'nin en köklü bankalarından biri olan ve her şeyden önce bir devlet bankası olan Halkbank'ın bu denli suçlamalara maruz kalması buna karşın bankaya açılan davaya hiçbir avukatın katılmaması Türkiye'nin imajının yurt dışında bir kez daha zedelendiğini gösteriyor.

ABD'de İran ambargosunu deldiği gerekçesiyle hapis yatan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ise geçtiğimiz pazartesi günü Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atandı.