'Halkımıza Günlük Çay Tüketimini 1-2 Bardağa Düşürmeleri Çağrısı Yapıyorum Çünkü Çayı Borçla Alıyoruz'

TAKİP ET

Pakistan Federal Planlama ve Kalkınma Bakanı Ahsan İkbal, halka çay tüketimini azaltma çağrısı yaptı.

(Fotoğraf: Pakistan'da bir esnaf - BBC) Dünyanın en büyük çay müşterisi olan Pakistan'da geçtiğimiz yıl 600 milyon dolarlık ithalat yapıldı ve ekonomik olarak zor günler geçiren ülkede çay tüketiminin azaltılması için çağrı yapıldı.

BBC News Türkçe'nin haberine göre ekonomik dar boğazdan çıkış için halka tasarruf önerilerinde bulunan eski İçişleri Bakanı ve şimdi Federal Planlama ve Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Ahsan İkbal, "Halkımıza günlük çay tüketimini bir, iki bardağa düşürmeleri çağrısı yapıyorum çünkü çayı borçla alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Elektrik tasarrufu için iş yerlerinin akşam 20.30'da kapanabileceğini belirten İkbal, bir dizi tasarruf tavsiyesinde bulundu.

Döviz rezervi süratle azalan Pakistan'ın Şubat ayındaki 16 milyar dolarlık rezervinin bu ay 10 milyar doların altına indiği, bu rezervin de ülkenin en çok iki aylık ithalatını karşılayabileceği ifade ediliyor.

pakistan esnaf çay ithalat döviz rezervi halkımıza günlük tüketimini 1-2 bardağa düşürmeleri çağrısı yapıyorum çünkü çayı borçla alıyoruz ahsan ikbal bbc new türkçe