Halkın Ezici Çoğunluğu Kanal İstanbul'a Karşı Çıkıyor

TAKİP ET

Halkın büyük çoğunluğu Kanal İstanbul'a karşı çıkıyor.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın "En iyi çözüm bunu Trakya’da ve İstanbul’da halka sormak. Bu kadar önemli bir proje 'İnadına yapacağım' diye yapılmaz. 'İstiyorsanız yaparız' diye yapılır. Çünkü sonuçta ihaleyi iktidar verecek ama yıllar boyunca ceremeyi millet çekecek. En yetkili kişinin dün söylediği gibi 'Söke söke' ya da başka türlü bu parayı halk ödeyecek. Elinizdeki onca gazete, televizyon, para ve güce rağmen ceremeyi çekecek olana sormaya korkuyorsanız o başka tabii" ifadelerini kullandığı "'Söke söke'yi halka sormaya var mısınız!" başlıklı yazısına yanıt veren MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, Nisan ayı Kanal İstanbul araştırmasını paylaştı.

Sencar'ın paylaştığı araştırmaya göre halkın yüzde 13,8'inin cevap vermekten çekindiği "Kanal İstanbul'un yapılmasını doğru buluyor musunuz?" sorusuna halkın yüzde 48,6'sı "Hayır doğru bulmuyorum", yüzde 37,6'sı "Evet doğru buluyorum" cevabını verdi.

Araştırmaya göre halkın yüzde 51'i Kanal İstanbul'un "İstanbul'da yeni bir rant alanı yaratmak için" yapıldığını düşünürken yüzde 29,1'i "Deniz trafiğinde İstanbul'un yükünü azaltmak için" cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 19,8'i ise cevap vermedi.

 

Halkın Ezici Çoğunluğu Kanal İstanbul'a Karşı Çıkıyor metropoll araştırma özer sencar fatih altaylı var mısınız söke sökeyi halka sormaya var mısınız