Halkın Yüzde 57'si İktidarın Seçimde Hile Yapacağını Düşünüyor

TAKİP ET

Avrasya Araştırma'nın anketine göre halkın büyük çoğunluğu seçim güvenliği olduğunu düşünmüyor.

Avrasya Araştırma'nın bu yıl yaptığı ilk anketin sonuçlarına göre halkın yüzde 32,3'ü erken seçim yapılması halinde Cumhur İttifakı'nın kazanacağını, yüzde 35,6'sı ise Millet İttifakı'nın kazanacağını düşünüyor. Vatandaşların yüzde 22,1'i ise seçimin ortada geçeceğini düşünüyor. Deneklerin yüzde 10'u ise fikir belirtmedi.

Bunun yanı sıra ankette "Seçimlerde hile yapılacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 57,2'si "Evet, iktidarın hile yapacağını düşünüyorum" yanıtını verirken yüzde 6,7'si "Evet, muhalefetin hile yapacağını düşünüyorum" yanıtını verdi.

Vatandaşların yüzde 10,2'si yanıt vermezken yüzde 25,9'u ise hile yapılacağını düşünmediğini söyledi.

Anketin sonuçlarını Medyakoridoru YouTube kanalında Canan Kaya'ya konuk olarak açıklayan Kemal Özkiraz, "Hile yapılacağını düşünenlerin tamamına yakını muhalefetin toplam oyuna neredeyse eşit. Yani henüz seçim güvenliği konusunda kendi seçmenini ikna edememiş. Zaten kazanma konusunda ikna edememesinin en önemli sebebi de bu. Yani muhalefet seçmeni diyor ki 'Bunlar ne yapar eder bir hile hurda çevirirler, bizimkiler de öyle bakar'" ifadelerini kullandı.



Ayrıca araştırma sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 60'ı mükerrer oyun engellenmesi için parmak boyası uygulamasına geçilmesi gerektiğini düşünüyor. 

Bunun yanı sıra yalnızca muhalefet seçmenlerine sorulan "Muhalefet partilerinin sandık güvenliğini sağlayacağına inanıyor musunuz?" sorusuna cevap veren vatandaşların yüzde 72,6'sı "Hayır muhalefete bu konuda güvenmiyorum" dedi.
 

seçim hile avrasya araştırma kemal özkiraz vatandaş seçmen