Halkın Yüzde 80'i 'Çocuğumu Cemaat Yurduna Asla Vermem' Diyor

TAKİP ET

Özer Sencar, MetroPOLL Araştırma'nın Ekim ayında yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, üniversite öğrencilerin barınma sorunları nedeniyle protesto gösterileri düzenlediği Ekim ayında yaptıkları bir araştırmanın sonuçlarını Twitter hesabında paylaştı.

Araştırmada "Çocuğunuzu cemaat veya tarikatların öğrenci yurtlarına verir misiniz?" sorusu yöneltilen vatandaşların yüzde 7,2'si "Evet vermek isterim" yanıtını verirken vatandaşların yüzde 6,9'u "Vermek istemem ama çaresizsem veririm" dedi.

Buna karşın vatandaşların yüzde 81,5'i "Asla vermem" yanıtını verdi. "Asla vermem" diyen vatandaşların oranı AKP seçmenleri arasında yüzde 73,9 olarak ölçülürken Saadet Partisi seçmenleri arasında bu oran yüzde 94,7'ye, CHP seçmenleri arasında ise yüzde 91,2'ye çıkıyor. MHP, HDP ve İYİ Parti seçmenleri arasında ise bu oran yüzde 87,6 ile yüzde 88,8 arasında gidip geliyor.



Aynı araştırmada vatandaşlara yöneltilen "Cemaat ve tarikatların öğrenci yurtları işletmelerini doğru buluyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 80,4'ü "Hayır, doğru değil" yanıtını  verirken yüzde 12,6'sı "Evet, doğru" yanıtını verdi.



Ayrıca "Devletin üniversite öğrencileri için yeteri kadar yurt açtığını düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya vatandaşların yüzde 27,3'ü "Evet düşünüyorum" yanıtını verirken "Hayır düşünmüyorum" diyen vatandaşların oranı yüzde 62,9'a ulaşıyor.


Tarikat Yurduna Mahkum Edilen 20 Yaşındaki Öğrenci, Dayanamayıp İntihar Etti


Enes Kara'nın Cemaatçi Babası: Kaldığı Yer Güzel İnsanların Kaldığı Yer


Antalya'da Cemaat Yurdunda Dehşet: Aşçı, Öğrencinin Başını Kesip 'Deccal'i Vurdum' Diye Bağırdı


Cemaat Yurdunda Öldürülen Çocuğun Babası: Konakladığı Eller, Emin Ellerdi

cemaat tarikat yurt metropoll araştırma anket