Haluk Bayraktar: Ukrayna'yı Üretim Merkezi Yapmak İstiyoruz

TAKİP ET

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna'da kurulacağı belirtilen SİHA fabrikasına ilişkin "Ukrayna'yı stratejik partnerimiz olarak görüyoruz. Ukrayna'yı bir üretim merkezi yapmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

T24'ün haberine göre Ukrayna'nın Come Back Alive Vakfı'na açıklamalarda bulunan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 ve Akıncı silahlı insansız hava araçlarının seri üretimde olduğunu, iki araç için de yoğun talep olduğunu söyledi.

Bayraktar TB2 için 22 farklı ülkeyle ihracat sözleşmesi yapıldığını belirten Bayraktar,  önümüzdeki 3 yıl için yeni sipariş alamayacak kadar dolu olduklarını açıkladı.

Yeni SİHA'nın Adı "Kızılelma" Olacak

Adı "Kızılelma" olması planlanan yeni bir SİHA üzerinde çalıştıklarını belirten Bayraktar, üretim kapasitelerini Ukrayna'da açacakları yeni bir fabrika ile sağlamayı umduklarını söyledi. Şu anda ayda 20 SİHA üretim kapasiteleri olduğunu belirten Bayraktar, Ukrayna'da açılacak fabrikada Akıncı ve TB2'lerin yanı sıra Kızılelma da üretmek istediklerini döyledi.

"Ukrayna'yı Stratejik Partnerimiz Olarak Görüyoruz"

"Ukrayna'yı stratejik partnerimiz olarak görüyoruz. Ukrayna'yı bir üretim merkezi yapmak istiyoruz" diyen Bayraktar, araştırma tesisi ve ileri üretim merkezi için inşaatın başladığını ifade etti.

Ruslar daha önce bu fabrikanın kurulması durumunda hedef alacakları ve yok edecekleri tehdidinde bulunmuştu. 

Baykar, Ukrayna'ya 3 Tane Bayraktar Hibe Etti

haluk bayraktar bayraktar selçuk bayraktar tb2 siha iha silahlı insansız hava aracı ukrayna üretim merkezi yapmak istiyoruz