Haluk Levent Kimdir?

TAKİP ET

6 Ocak'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremler sonucunda 6 binden fazla bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti. Ülkenin her yerinden yardımseverler, depremzedelere yardımcı olmak için kolları sıvadı. AHBAP derneğinin kurucusu ve başkanı Haluk Levent de depremin hemen ardından yardım kampanyaları başlatarak yoğun bir çalışma temposuna girdi. Peki kimdir Haluk Levent? Ahbap derneği neler yapar?

Haluk Levent Kimdir?

Haluk Levent, 26 Kasım 1968 tarihinde Adana'da doğdu. Dokuz kardeşin sekizincisi olan Levent, öğrenim hayatına Sabancı İlköğretim Okulunda başlamış ve sonrasında Adana Atatürk Lisesinden mezun oldu. Lise öğreniminin ardından sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa dönemli öğrencilik yaptı. Eğitimini istikrarlı bir şekilde ilerletememesinin sebeplerinden biri ailesinin maddi durumuydu.

1992 yılında Adana'dan ayrılan Levent, yollara düşerek birçok farklı şehirde şarkılar söyledi. İlk albümü olan "Yollarda"nın ismi de buradan gelmektedir. Ardından İstanbul'a yerleşen Levent, ilk albümünün iki yüz binlik satış rakamından sonra ününü ülkeye duyurdu. 

Levent, 1997 yılının Ağustos ayında cezaevine girdi. On yıllık ticari bir dava yüzünden 9 ay cezaevinde kalan Levent, "Kedi Köprüsü" isimli ilk kitabını yazdı. 1999 yılındaki Gölcük depreminde yardıma gidenler arasında olan ünlü sanatçı, burada kurulan çadır kentlerde bizzat çalıştı. Depremzedelerin yararına konserler verdi ve birçok yardım etkinliğine katıldı. Çevreye zarar veren projelerin karşısında durdu. Bunların alehine davalar açtı. 

Şimdi ise binlerce Ahbap gönüllüsüyle birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yardım faaliyetlerine devam ediyor. 

Haluk Levent Ahpap deprem Yardım Haluk Levent kimdir Ahbap derneği ne yapar Ahbap nedir