Hamaney: İran İslam Devrimi, Fransa ve Sovyet Devrimlerinden Daha Önemli

TAKİP ET

İran'ın faşist molla rejiminin başındaki Ayetullah Ali Hamaney, Humeyni'nin ölüm yıldönümü nedeniyle konuştu.

Faşist molla rejiminin başındaki Ali Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti’nin ve İran'daki faşist molla diktasının kurucusu Ayetullah İmam Humeyni’nin 33'üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle Tahran’da bulunan İmam Humeyni türbesinde konuşma gerçekleştirdi.

İmam Humeyni’nin İranlı yeni genç nesil tarafından yeteri kadar tanınmadığını ileri süren Hamaney, “Yeni nesil rahmetli İmamı yeterince tanımıyor ve onun büyüklüğünü bilmiyor. İmam Humeyni’yi benim gibileri ile kıyaslıyorlar oysa onunla aramızda çok mesafe var. Ülkemizin geleceği ve idaresi için gençlerimizin İmam Humeyni’yi gerektiği gibi tanımaları gerekiyor” dedi.

İran'da Günlüğüne Latin Alfabesi İle Türkçe Yazan Güney Azerbaycanlı Türk, 17 Yıl Hapis 2 Yıl Sürgün Cezasına Çarptırıldı


PKK'nın Türk Köyüne Saldırısını Paylaşan Güney Azerbaycanlı Aktiviste Hapis Cezası


Hamaney, İslam devriminin Fransız ve Sovyet devrimilerinden önemli olduğunu ileri sürdüğü konuşmasında İran İslam Devriminin bir halk hareketi olarak kalmaya devam ettiğini iddia ederek, “İran İslam Devrimi Fransa ve Sovyet devrimlerinden daha büyük ve önemli bir devrimdir. Söz konusu her iki devrim de halk hareketleri ile başladı, ancak zamanla halklar kenara itildi ve dışlandı. Fransa devrimi gerçekleştikten 12-13 yıl sonra saltanata döndü ve 15 yıl hüküm süren Napolyon iş başına geldi. Sovyet devrimi ise Stalin gibi bir yönetimi tecrübe etti ve kendisinden önceki hükümetlerden daha fazla zulme neden oldu. Ama İslam devrimi halkın fedakarlıkları ve kendi canlarından vazgeçmeleri ile başarı sağladı ve halk bu devrimden sonra kenara itilmedi ve dışlanmadı. Devrimden iki ay sonra referandum yapıldı ve halk İslam Cumhuriyetini seçti. İlk Cumhurbaşkanı halk oylaması ile iş başına geldi, meclis kuruldu ve şu ana kadar da 50’e yakın halk oylaması İran’da gerçekleştirildi” dedi.

hamaney Ayetullah Ali Hamaney humeyni molla rejimi fransız devrimi iran islam devrimi