Hamas Bayrağı 'Alman Topraklarında' Yasaklandı

TAKİP ET

Hristiyan Demokratik Birliği (CDU) "Terör gruplarının bayraklarının Alman toprağında dalgalanmasını istemiyoruz" açıklaması yaptı.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların sürdüğü esnada yapılan İsrail karşıtı ve antisemitik gösteriler sonrasında hükümetin aldığı kararla, Hamas bayrağı Almanya'da yasaklandı.

CDU'nun Bavaria'da faaliyet yürüten kardeş partisi CSU (Hristiyan Sosyal Birliği) Meclis Grup Başkanvekili Thorsten Frei yaptığı açıklamada "Terör gruplarının bayraklarının Alman toprağında dalgalanmasını istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Söz konusu yasaklama tasarısı Alman Şansölyesi Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği tarafından gündeme getirildi. Tasarının hükümet ortağı ve merkez sol siyaset güden Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) tarafından desteklenmesi hakkında da konuşan Frei "SPD'nin de bu işte başı çekmesinden hoşnutuz. Bu sayede Yahudi vatandaşlarımıza açık bir mesaj yolluyoruz" dedi.

Alman hükümeti 2020 yılı Nisan ayında aldığı kararla da terör örgütü olarak tanıdığı Hizbullah'ın bayrağını Almanya'da yasaklamıştı.

Hamas Bayrağı Alman Topraklarında Yasaklandı