Filistinli Terör Örgütü Hamas, İsrail'i Vurdu: İsrail Savaş Durumu Alarmı İlan Etti

TAKİP ET

İsrail'in farklı noktaları, Gazze'den ateşlenen roketlerle hedef alındı. Saldırıda bir kişinin öldüğü bildiriliyor. Hamas'ın askeri kanadı, İsrail'e karşı operasyon başlattığını duyurdu.

İsrail'in farklı noktaları, Gazze'den ateşlenen roketlerle hedef alındı. Saldırıda bir kişinin öldüğü bildiriliyor. Hamas'ın askeri kanadı, İsrail'e karşı operasyon başlattığını duyurdu. İsrail ordusu ise roketlerin fırlatıldığı Gazze'deki hedeflere doğru saldırı başlattı.

Roket saldırıları sonrası İsrail'in farklı noktalarından siren sesleri yükselirken, polis halka sığınakların yakınında kalma çağrısında bulundu. İsrail basınına göre roket saldırıları sonrası Tel Aviv'in güneyindeki Aşkelon'da bir kişi hayatını kaybetti. Yaralananlar da var.

Gazze Şeridi açıklarında İsrail teknelerine ateş açıldığı iddiası da basında yer alıyor.

Hamas: 'Aksa Tufanı' Operasyonu Başlattık

Saldırıları Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları üstlendi. Açıklamada İsrail'e karşı "Aksa tufanı" adlı bir operasyon başlatıldığı duyurulurken, Lübnan'daki silahlı güçlere "İsrail'e karşı savaşımıza katılın" çağrısı yapıldı.

Hamas, saldırının ilk 20 dakikasında Gazze'den İsrail'e 5 bin roket ateşlediklerini de belirtti.

Saldırılar sonrası İsrail ordusundan da açıklama geldi. Açıklamada "Hamas saldırıların sonucuna katlanacak" denildi.

İsrail: 'Savaş Durumu Alarmı' İlan Ettik

İsrail’e yönelik başlatılan saldırıların ardından İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze’den İsrail’e çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı ve teröristler birkaç farklı noktadan İsrail’e sızdı. Sınıra yakın bölgelerdeki halkımıza korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan bir diğer yazılı açıklamada da Hamas'ın roket fırlatma ve İsrail içine sızmayı içeren kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurdu. İsrail ordusu, vatandaşlarından talimatlara uymasını talep etti.

'Hamas Bu Sabah Büyük Bir Hata Yaptı'

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Hamas, bu sabah büyük bir hata yaptı ve İsrail’e karşı savaş başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri, tüm sızma noktalarında düşmanla savaşıyor. İsrail, bu savaşı kazanacak" dedi.

İsrail, Gazze'de Terör Örgütü Hamas Noktalarına Yönelik Operasyon Başlattı: Tel Aviv'de 13.00'te Güvenlik Kabinesi Toplanacak

İsrail, Gazze'de Filistinli terör örgütü Hamas noktalarına yönelik hava operasyonu başlattı. Çok sayıda uçak ile Hamas noktalarının vurulduğu belirtiliyor.

İsrail Başbakanlığı da yerel saatle 13.00'te Tel Aviv'de güvenlik kabinesinin toplanacağını duyurdu.

Netanyahu: Savaştayız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Savaştayız ve kazanacağız. Düşmanlarımız hiç bilmedikleri bir şekilde bedel ödeyecek" dedi.

İsrail Savunma Bakanlığı: Demirde Kılıçlar Operasyonu Başlattık

DHA'da yer alan habere göre İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Filistinli terör örgütü Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık ‘Demirden Kılıçlar’ operasyonunu başlattığını duyurdu. IDF açıklamasında “IDF, bu sabah Hamas tarafından İsrail'e karşı başlatılan birleşik saldırıya karşı İsrailli sivilleri korumak için geniş çaplı bir operasyon başlatıyor” ifadelerini kullandı.

Kızıl Davut Yıldızı: 22 İsrailli Hayatını Kaybetti

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 22 İsrailli'nin öldüğünü ve 70'ten fazla ağır yaralı olduğunu duyurdu.

Kızıl Davut Yıldızı, İsraillileri kan bağışlamaya çağırdı.

İsrail Basını: En Az 100 İsrailli Öldü

İsrail basını, Hamas'ın düzenlediği terör eylemlerinde en az 100 İsrailli'nin öldüğünü ve 700'den fazla kişinin yaralandığını yazdı.

Hamas, İsrailli Komutanı Esir Aldı

İsrail Kara kuvvetleri Güney saha komutanı Tümgeneral Nimrod Aloni, Filistinli terör örgütü Hamas'ın düzenlediği saldırılarda esir alındı.

Filistin Sağlık Bakanlığı: 198 Kişi Öldü, 1610 Kişi Yaralandı

Filistin Sağlık Bakanlığı, Filistinli terör örgütü Hamas'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği terör eyleminde 198 Filistinli'nin öldüğünü, 1610 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

israil hamas Filistin savaş füze