Hamas, İsrail'e Ait Urim Askerî Üssü'nü Vurduğunu Duyurdu

TAKİP ET

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e ait Urim Üssü'nü vurduklarını duyurdu. Hamas, ayrıca Netivot kentine yönelik füze saldırılarını da yeniden başlattı.

Filistin’e ait Savt Al-Aqsa radyosu üzerinden yapılan yayında, İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunun en önemli sinyal istihbarat toplama kurulumu olan Urim Üssü’nü vurduklarını, ayrıca Netivot kentine yönelik füze saldırılarını da yeniden başlattıklarını bildirdi.

Söz konusu haberde, "Urim (Askerî) Üssü’nü vurduk, ayrıca (İsrail’in güneyindeki) Netivot kentine yönelik füze saldırılarını yeniden başlattık" denildi. İzzeddin el-Kassam Tugayları, aynı zamanda İsrail’in güneyinde yer alan Kiryat Malakhi şehrini vurduklarını da açıkladı.

İslamî Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları ise İsrail’in güneyinde, Gazze Şeridi'yle sınır bölgesinde yer alan Nahal Oz yerleşiminin yakınında yer alan bir askerî tesise yönelik yeni saldırılarda bulunduğunu açıkladı.

Öte yandan bugün, İsrail ile Filistin arasında günlerdir devam eden çatışmalara ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ortak bir açıklama yapması, ABD tarafından bir kez daha engellenmişti.

İsrail Hamas Urim Üssü Urim Askeri Üssü Filistin İsrail-Filistin çatışmaları İsrail saldırıları hamas roket İsrail Hava Saldırıları Kiryat Malakhi el-Kassam Tugayları Kassam Tugayları İslami Cihat Hareketi Filist