Hamas Terör Örgütünün 40 Bebeği İnfaz Ettiği İddiası Yalanlandı

TAKİP ET

İsrail'in güneyindeki Kfar Aza'da aralarında kafaları kesilmiş bebeklerin de bulunduğu 100'den fazla cesede ulaşıldığı iddia edildi.

İsrail'in güneyindeki Kfar Aza'da aralarında kafaları kesilmiş bebeklerin de bulunduğu 100'den fazla cesede ulaşıldığı iddia edildi. 

Hamas teröristlerinin Gazze sınırı yakınındaki Kfar Aza'ya saldırmasının ardından askerler; cesetler, yanmış evler ve ateşe verilmiş arabalara ulaştı.

X/Twitter üzerinden canlı yayınlanan bir videoda i24 kuruluşuna bağlı gazeteci şunları söyledi:

“Buradaki askerler bizim de tanık olduğumuz kafaları kesilmiş bebek cesetlerinden ve yataklarında uyurken vurularak öldürülen ailelerinden bahsediyorlar. Şu anda bu askerler birbirlerini teselli ediyorlar. Psikolojileri bozulmuş durumda."

Kfar Aza, Hamas terör örgüyü üyelerinin Cumartesi sabahı İsrail'e saldırması sırasında en çok etkilenen bölgelerden biriydi. İsrail askerleri saldırıların ardından ev ev dolaşarak cesetleri çıkarmaya başladı.

Bununla beraber bölgede hâlâ silahlı çatışmaların devam ettiği ve bubi tuzaklarının bulunduğu belirtiliyor.

İsrailli Tümgeneral Itai Veruv Salı günü yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Bebekleri, anneleri, babaları -yatak odalarında, koruma odalarında- teröristlerin onları nasıl öldürdüğünü görüyorsunuz. Bu bir savaş değil, bir savaş alanı değil. Bu bir katliamdır, bu bir terör eylemidir."

Haber, İsrail'in resmi X(Twitter) hesabından da paylaşılarak "40 bebek öldürüldü" denildi.

Bununla beraber Anadolu Ajansı, İsrail ordu kaynaklarının "iddiaları doğrulayacak bilgilere sahip olmadıklarını" söylediklerini aktardı.

İsrail Ordusu Anadolu Ajansı'na, Hamas'ın 40 Bebeğin Kafasını Kestiği İddialarını Doğrulayacak Bilgilerinin Olmadığını Söyledi

 

 

 

 

hamas 40 bebek hamas 40 bebeğin kafasını kesti hamas 40 bebeği öldürdü