Hamas ve İsrail'in Farklı Ateşkes Yorumları: Kaçış mı Başarı mı?

TAKİP ET

İsrail ile Filistin arasında başlayacak ateşkese yönelik iki taraftan da farklı yorumlar yapılıyor. Hamas Sözcüsü "İşgal, Filistin direnişinin saldırılarının önünde duramadı ve kaçtı" derken İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise "Eşi görülmemiş bir başarı elde ettik" dedi.

İsrail Güvenlik Kabinesi, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ateşkes ilan edilmesini dün akşam onaylamıştı. Ateşkesin, bu gece saat 02.00'de başlayacağı bildirilmiş ve Hamas'tan bir yetkili de bu bilgiyi doğrulamıştı.

Ateşkes kararının ardından her iki taraf da yaşanan çatışmalardan siyasî kazanım devşirebilmek için doğal olarak birbirinin zıddı yorumlar yaptı.

Hamas: Kaçtılar

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu'ya göre İsrail, Filistin direnişinin saldırıları karşısında duramayarak kaçtı ve istediğini elde edemedi.

Hamas Sözcüsü Kanu, yaptığı açıklamada, "İşgal, Filistin direnişinin saldırılarının önünde duramadı ve kaçtı. İstediğini elde edemedi. Direniş, halkımızın ve kutsal yerlerin koruyucusu olmaya devam edecek" dedi.

Kanu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Direniş var olmaya devam edecek ve halkımıza karşı herhangi bir saldırı ile mücadele etmekten çekinmeyecektir. Halkımız bulundukları her yerde zafer kazandı. Siyonist işgal kırıldı, hayalleri dağıldı ve amaçları başarısız oldu."

İsrail: Eşsiz Bir Başarı

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise lişisel Twitter hesabında paylaştığı iletilerde, İsrail'in "Gazze'deki militanlara yönelik saldırıların ölçeği ve isabetliliği açısından eşi görülmemiş bir başarı elde ettiğini" yazdı.

İsrailli bakan, ayrıca İsrail ordusu ve güvenlik güçlerine de teşekkür etti.

Gantz, İsrail Savunma Bakanlığının hâlâ ülkedeki sivilleri korumaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

İsrail Hamas Filistin Ateşkes Benny Gantz İsrail Savunma Bakanı Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu Filistin direnişi siyonist işgal Gazze Şeridi Gazze