'Hamile' Erkek Siyasetçi, Doğum Oranından Sorumlu Devlet Bakanlığına Atandı

TAKİP ET

Japonya'da düşen doğum oranını yükseltmekten sorumlu devlet bakanı olarak, geçmişte "takma hamile karnı" giyen Masanobu Ogura atandı.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Çarşamba günü yaptığı kabine değişikliğinde eski Merkez Bankası çalışanı Masanobu Ogura'yı, Cinsiyet Eşitliği ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Devlet Bakanı olarak göreve getirdi.

Kişida, 41 yaşındaki Ogura'yı atayarak ülkedeki düşük doğum oranı sorununa "genç ve yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçladığını" söyledi.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre; 61 yaşındaki Seiko Noda yerine göreve gelen Ogura, ilk açıklamasında ailelerin çocuk yetiştirmesine destek sağlayacak politikaların geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.


"Hamile" Erkek Siyasetçi


Ogura, geçen yıl Nisan ayında iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin gençlik kollarının düzenlediği bir etkinliğe takma hamile karnı giyerek gelmesiyle gündem olmuştu. Kendisine katılan iki siyasetçiyle birlikte Ogura, gündelik işlerini hallederken 7,3 kilogramlık takma karnı giymiş ve 7 aylık hamile bir kadının fiziksel açıdan neler yaşadığını deneyimlemeye çalışmıştı.

Ogura, o dönemde şahsi blogunda yayımladığı bir yazıda, "Siyasetçi olarak sınırlı vaktimin çok daha büyük bir bölümünü hamile kadınları destekleyecek politikalar üretmek için kullanmak istiyorum" ifadelerine yer vermişti.

 

hamile erkek siyasetçi hamile erkek japonya doğum oranından sorumlu devlet bakanı