Hamile Hemşireyi Tekmeleyen Şehir Eşkıyalarının İddianamesi Hazırlandı

TAKİP ET

İstanbul Başakşehir'deki Çam ve Sakura Hastanesi'nde hamile bir hemşireyi tekmeleyen şehir eşkıyaları hakkında iddianame hazırlandı.

Pazartesi günü yaşanan olayda Başakşehir Çam ve Sakura Devlet Hastanesi'nde görevli olan hamile hemşire Gülhan D. hasta yakını adlı şehir eşkıyalarının saldırısına uğradı.

Hamile hemşireye saldıran eşkıyalardan Rıdvan Koçyiğit, koşarak hemşire Gülhan D.'nin yüzüne uçan tekme attı. Saldırganlar tekmeden sonra yere yığılan Gülhan D.'yi yerde tekmelemeye devam etti.

Eşkıyaların saldırısı o sırada hastanede olan bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Gülhan D.'nin şikayetçi olduğu 4 şehir eşkıyasından baba Hüseyin Koçyiğit ve oğlu Rıdvan Koçyiğit "Basit yaralama" suçundan tutuklandı.


Olaya ilişkin açılan soruştuma Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. Başsavcılığın hazırladığı iddianamede, 16 Ocak günü hemşire Gülhan D.'nin kan alma merkezinde görev yaptığı ve hasta Gülcan A.'nın kan alma işlemini bitirip başka bir hastanın kan alma işlemine geçtiği belirtildi.


"Bana İsmini Ver Seni İşinden Edeceğim"


Hasta Gülcan A.'nın hemşireye "Ben kalkabilir miyim?" dediği hemşirenin de "Kendinizi iyi hissediyorsanız kalkabilirsiniz" demesi üzerine hasta Gülcan A.'nın "Aman siz kaldırmayın sakın" dediği aktarıldı. Şikayetçi hemşirenin işlerini bitirmesi halinde yardımcı olacağını söylediği, hasta Gülcan A.'nın da hemşireyi beklemeden koridora çıktığı ve baygınlık geçirdiği, olaya müdahale eden doktor ve hemşirelerin hastayı tekrar kan alma odasına getirdikleri ifade edildi. O sırada hasta yakınlarından Aycan Koçyiğit'in, şikayetçi hemşireye "Bana ismini ver seni işinden edeceğim, sana göstereceğim" dediği, şüpheli Hüseyin Koçyiğit'in ise "Sen terbiyesizsin kes sesini git" dediği anlatıldı.


Dizini Hemşirenin Yüzüne Vurdu


Şikayetçi hemşirenin hasta yakınlarına karşılık vermediği, Nurcan Koçyiğit'in elindeki poşetleri hızlıca yere atıp müştekiye yaklaşarak "Ne oldu, ne yapacaksın?" dediği ve tahrik etmeye çalıştığı ifade edildi. Şüpheli Nurcan Koçyiğit'in hemşirenin başından tuttuğu, saçını çekip sağa sola savurduğu ve başörtüsünü açtığı, hemşirenin saldırıdan kurtulmaya çalıştığı sırada şüpheli Rıdvan'ın 4-5 metre uzaktan hızlıca gelerek dizini hemşirenin yüzüne vurduğu ve hemşirenin bu hamleyle yere düştüğü aktarıldı.


Hemşirenin Hamile Olduğunu Söylemelerine Rağmen Karnını Tekmelediler


Sonrasında bütün şüphelilerin hemşire Gülhan D.'ye saldırdıkları, ellerindeki eşyaları fırlattıkları ve şüpheli Nurcan'ın hemşirenin karnına tekme attığı, çevredekilerin "Yapmayın kadın hamile" telkinlerine rağmen şüphelilerin eylemlerine devam ettiği anlatıldı. Çevredekilerin olayı ayırdıkları, şüpheli Nurcan'ın kapıdan çıkarken "Doymadın mı hadi gel biraz daha dövelim" dediği iddianamede yer aldı. Hemşire Gülhan D.'nin kendisini odaya kilitleyerek saldırıdan kurtulduğu belirtilen iddianamede Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapora göre hemşirenin basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir şekilde yaralandığı ifade edildi.

9 Aydan 5 Yıla Kadar Hapis Talebi

Şüphelilerin suçlamaları reddettikleri anlatılan iddianamede, tutuklu şüpheli Hüseyin Koçyiğit'in "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" ve "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçlarından, tutuklu şüpheli Rıdvan Koçyiğit ile tutuksuz şüpheliler Nurcan Koçyiğit ve Aycan Koçyiğit'in ise "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" ve "Tehdit" suçlarından ayrı ayrı 9 aydan 5 yıl 3 aya kadar değişen oranlarda hapisleri talep edildi. İddianame kabul edilirse şüpheliler Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

hamile hemşire saldırı başakşehir çam ve sakura hastanesi iddianame şehir eşkıyaları