Hamile Kadın 95 Bin Lira Borcu Olduğu İçin Hastaneye Alınmadı: Çocuğunu Kaybetti

TAKİP ET

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşanan bir skandalı duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkmen soydaşımız Fatıma Muhammet'in 10 Mart Perşembe günü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvurduğunu ancak 95 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle kabul edilmediğini söyledi.

Hamile kadının çok ciddi kanaması olmasına ve hastane kapısında sabaha kadar acı içinde kıvranmasına rağmen tedavisinin yapılmadığını ve kendisinin de aramasına rağmen kadının tedavi edilmediğini belirten Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

"Bir çok girişim sonucunda ve oluşan kamuoyu baskısı ile bu olaydan 1 gün sonra Tıp Fakültesine kabul edilen Fatıma’nın karnındaki bebeği ölmüş ve ameliyatla alınmıştır. Fatıma ise yoğun bakımda tedaviye alınmak zorunda kalınmıştır."

"Cinayete Yakın Bir İhmalkârlık..."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Koncuk, "ya paranızı verin ya da ölün" mantığına karşı alınacak tedbirleri sordu. İsmail Koncuk, "Cinayete yakın bir ihmalkarlık ile bebeğini kaybeden, kendisi de ölümle karşı karşıya bırakılan soydaşımız Fatıma’ya karşı ortaya konulan ihmalkarlık sebebiyle Samsun OMÜ Tıp Fakültesi yetkililerine yönelik bir soruşturmayı Bakanlık olarak ivedilikle başlatılmalı, bir insana yapılan bu insanlık dışı muamele cezasız kalmamalı" ifadelerini kullandı.

fatıma muhammet türkmen ismail koncuk adana milletvekili samsun hamile borcu var diye hastaneye alınmadı bebeğini kaybetti