Hamile Kadının Karnındaki Bebeği Çalan Cani 12 Ocak'ta İdam Edilecek

TAKİP ET

ABD'de hamile bir kadını öldüren ve karnındaki bebeğini çalan caninin pandemi nedeniyle ertelenen idamının 12 Ocak'ta gerçekleştirileceği açıklandı.

ABD'de 60 yıl sonra ilk kez idam edilecek kadın olan Lisa Montgomery'nin Çin Virüsü salgını nedeniyle ertelenen idamının gerçekleştirileceği tarih belli oldu.

Hamile bir kadını öldürerek karnındaki bebeği çalmasıyla ülkeyi ayağa kaldıran Montgomery'nin daha önce 8 Aralık tarihinde idam edilmesine karar verilmişti. Ancak daha sonra bu karar, pandemi şartları göz önünde bulundurularak ertelenmişti.

Adalet Bakanlığı, caninin Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğneyle uygulanacak idamının 12 Ocak tarihinde gerçekleşmesine karar verdi.

Kan Donduran Cinayet

2004 yılında Missouri'de yaşayan 23 yaşındaki Bobbie Jo Stinnett'in evine sıçan teriyeri yavrusunu sahiplenme kisvesi altında giren ve sekiz aylık hamile kadını iple boğarak katleden Montgomery, daha sonra Stinnett'in karnındaki bebeğini çalmıştı. Saldırıdan kurtulan 8 aylık bebek ise şimdi 16 yaşında.

Cinayet esnasında sanrılar gördüğünü ifade ederek kendisini savunmaya çalışan Montgomery'nin bu savunması jüriler tarafından reddedilmişti.

abd idam lisa Montgomery 12 ocak hamile kadının bebeğini çalan cani çin virüsü koronavirüs zehirli iğne