Hamile Kedi Sancıyla Aile Sağlığı Merkezine Geldi, Görevliler Doğum Yaptırdı

TAKİP ET

Doğum sancısı çeken hamile bir kedi, aile sağlığı merkezine gitti.

Karaman'da Karamanoğlu Mehmet Bey Mahallesi'nde yer alan 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde dün sabah meydana gelen olayda hamile bir kedi aile sağlığı merkezine geldi.

Aile sağlığı merkezinin önünde bir süre doğum sancısıyla inleyen ve miyavlayan kedi, sonra merkeze girdi. Sağlık görevlileri kedinin hamile olduğunu fark ederek boş bir odaya aldı.

"İlk Doğan Yavru Nefes Almıyordu"

Burada kediye müdahale eden ebe ve hemşireler kedinin doğumuna yardımcı oldu. Hamile kedi 4 yavru dünyaya getirdi. Bir yavrunun nefes almadığını fark eden ebe Betül Yılmaz, "İlk doğan yavrumuz buydu ve doğduğunda nefes almıyordu. Ben de kalp masajı yaparak hayata tutunmasına yardımcı oldum. İnşallah sağlıklı bir şekilde de büyütürüz her beraber" dedi.

Doğumda anne kediye yardım eden hemşire Tuğba Yaman ise "Sabah kapımıza gelen bu kedinin yardıma ihtiyacı olduğunu anladık. Belli ki hamileydi. Odamıza aldık ve doğumuna yardımcı olduk. 4 tane güzel yavru kedimiz oldu. Şu an çok mutluyuz" diye konuştu.

"Kediyi Yerinden Kaldıramıyoruz, Yavruların Alınacağını Zannediyor"

Aile Hekimi Hüseyin Ulu ise koridorda bir anda inleyen bir kedi sesi duyduklarını belirterek "Bunun üzerine hemşire ve ebe hanımlarla birlikte baktığımızda karnı şiş bir kedi vardı. Kedinin doğum yapacağını anlayan arkadaşlar hemen onu arka odaya alarak doğumunu yaptırdılar. Şu anda yavruları ile birlikte mutlu. 4 yavrusu oldu. Kediyi şimdi yerinden de kaldıramıyoruz, yavrularının alınacağını zannediyor. Şu an anne ve yavruların genel sağlık durumu gayet iyi" ifadelerini kullandı.

hamile kedi aile sağlığı merkezi geldi görevliler doğum yaptırdı