Hamsi, İstavrit ve Sardalya Avcılığına Yasak

TAKİP ET

Hamsi, istavrit ve sardalyanın dökme avcılıkla yakalanması yasaklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Marmara Denizi'ndeki stokların korunması için hamsi, istavrit ve sardalyanın dökme avcılıkla yakalanması yasakladı. Resmi Gazete'de yayımlanan "5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile yürürlüğe giren karara göre; balıkçılık faaliyetlerinin ekosistem temelli yapılması sağlanacak. 

Yayımlanan tebliğle küçük pelajik balıkların (hamsi, istavrit, sardalya) Marmara Denizi’nde çok fazla ve toplu olarak yakalanıp dökme olarak balık unu yağı fabrikalarına nakledilmesi yasaklandı.

Ayrıca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğüne, Karadeniz ve Marmara Denizi’nde yasak olan ancak Akdeniz ve Ege'de kontrollü olarak yaptırılan ışıkla avcılığa ilişkin daha detaylı düzenlemeler yapılabilmesi için yetki tanındı.

Birincil av aracı değişikliği işlemlerinin geçerlilik süresinde de düzenlemeye gidilerek 12 metre ve üzeri balıkçı gemileri için yapılacak işlemlerin geçerlilik süresinin 16 Eylül'de başlatılması sağlandı.

marmara denizi hamsi istavrit sardalya dökme avcılık yasaklandı