Hamza Yerlikaya'nın Kardeşine Torpil

TAKİP ET

Dünya şampiyonu sporculara bağlanan şeref aylığının geçtiğimiz yıl düşürülmesi üzerine 60 sporcu dava açmıştı. Tüm davalar reddedilmesine rağmen Hamza Yerlikaya'nın kardeşi Muttalip Yerlikaya'ya faizli ödeme yapılmasına ve kesintinin kaldırılmasına hükmedildi.

Dünya şampiyonluğu elde etmiş sporculara devlet tarafından şeref aylığı bağlanıyor. Şeref aylığı, başarının derecesine göre asgari ücretin yüzde 100’ü ile yüzde 140’ı arasında veriliyor. Ancak bu tutar, geçtiğimiz yıl 900 liraya indirildi. Bunun üzerine sporcular Gençlik ve Spor Bakanlığına uygulamanın nedenini sordular ancak muhatap bulamadılar.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; sporculara adres olarak mahkeme gösterildi. Yaklaşık 60 sporcu mahkemelerin yolunu tuttu fakat talepleri reddedildi.

Cumhurbaşkanı danışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi Hamza Yerlikaya’nın ağabeyi Muttalip Yerlikaya. Ağabey Yerlikaya, 1993 yılında İran’da düzenlenen Ordulararası Güreş Şampiyonası’nı kazanmış ve bu başarısından dolayı kendisine şeref aylığı bağlanmıştı. Muttalip Yerlikaya’nın Sosyal Güvenlik Kurumu’na açtığı davada mahkeme, şeref aylığından yapılan kesintinin başvuru tarihinden itibaren işletilmek üzere yasal faiziyle ödenmesine ve şeref aylığı üzerindeki kesintinin kaldırılmasına hükmetti.

hamza yerlikaya diploma sahte kullanmış kullandı lise üniversite ortaokul orta okul mezun güreş güreşçi olimpiyat milli engin özkoç vakıfbank vakıf bank spor bakanlığı yardımcı yardımcısı gençlik başdanı