Hande Fırat'ın Eşi ve AKP'li Turgut Altınok'un Yeğeni Ukrayna'yı Dolandırdı: 22 Yıl Hapis İsteniyor

TAKİP ET

Ukrayna, Türkiye'den silah, miğfer ve çelik yelek gibi askeri malzemeler almak için anlaştığı Türk iş insanlarına 5.1 milyon dolar ödedi.

Ukrayna'nın 5,1 milyon $ dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada ünlü gazeteci Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar ve AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un yeğeni Koray Altınel için 22 yıl hapis cezası istendi.

Soylu ile Fotoğraflarını Gösterdi

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyı, Murat Özvardar aracılığıyla tanıştığı Koray Altınel ile miğfer, çelik yelek ve silah alımı için anlaştıklarını ancak parayı gönderdikten sonra irtibatlarının kesildiğini söyledi. Krakovetskyı, Altınel’in kendisine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını gösterdiğini ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı ve MİT’in de anlaşmadan haberdar olduğunu söylediğini anlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık 1.5 yıl süren soruşturma sonucunda 6 kişi hakkında “Birden faza kişi tarafından zincirleme biçimde dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından iddianame hazırladı.

27 yıl 6 aya kadar hapis istemi

İddianamede, şüpheliler Koray Altınel, Murat Özvardar, Bülent Aygün ve Mehmet Dağlar için 22 yıl 6 ay, Hakan Kaan Hasdal ve Neşe Altınel için ise 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Şüphelilerin kamu görevlileri ile ilişkileri olduğunu söyleyerek müşteki ve mağdurları ikna ettikleri öne sürüldü.

Koray Altınel Murat Özvardar Bülent Aygün Hande Fırat