Hande Fırat'ın Eşi Murat Özvardar'ın Suriye'de Bir Sanayi Şehrini Yağmaladığı İddia Edildi

TAKİP ET

Gazeteci Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar, kokain partileri ve ağaç katliamlarının ardından şimdi de Suriye'deki bir sanayi şehrini yağmalayarak Türkiye'ye getirmesiyle anılıyor.

2017 yılından bu yana CNN Türk ekranlarında 'Gece Görüşü' programını sunan Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar'ın Suriye'deki bir sanayi şehrini yağmaladığı, yağmaladığı eşyaları da Türkiye'ye getirdiği iddia edildi. 

Mobilya, otomotiv, beyaz eşya, inşaat ve enerji gibi sektörlerde faaliyet gösterdiği bilinen Özvardar şirketlerinin kurucusu Murat Özvardar hakkındaki iddiaları ortaya atan gazeteci Serdar Akinan, katıldığı bir televizyon programında IŞİD terör örgütü hakkında hazırladığı belgesel için Suriye'ye gittiğini ve ziyareti sırasında 'çok ünlü bir gazetecinin eşinin Suriye'deki sanayi bölgesini yağmaladığını öğrendiğini' açıkladı.

15 Temmuz gecesi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı canlı bağlantı sonrası 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yılın Medya Olayı" dalında ödül alan Fırat'ı işaret eden Akinan, "Suriye’nin yağmalanmasında inanamayacağınız isimler söz konusu. Çok ünlü bir gazetecinin eşi olduğu söyleniyor. Fabrikayı yağmalamış. Gidiyorsun, çok üst düzey bir, çok üst düzey bir adamın oğlu, PKK’nin kontrol ettiği… (Araya girilip hangi gazeteci olduğu soruluyor) Bir kadın Ankara temsilcisinin eşi, Suriye’nin yağmalanmasındaki şirketin sahibi adam ya… Bir sanayi bölgesi, insanlığa karşı suçlarda yargılanacak boyutta. Bir ülkenin bir sanayi tesisini, ya İzmit bölgesini yağmalıyorsun… Suriye’nin en önemli sanayi tesislerinin bulunduğu bölge yağmalandı. Sökülüp fabrikalar getirildi. Bu operasyonu yapan firmanın sahibinden bahsediyorum. Bunun Ankara’daki ilişkileri kim. Bunun eşi, gazeteci hanımefendi kimlerle ne kadar ilişki içinde" şeklinde konuştu.

Dosyası Kabarık

Akinan'ın açıklamaları sosyal medyanın gündemine oturunca bahsettiği kişinin geçmiş dönemde kokain partileri sebebiyle hakkında dava açılan Özvardar olduğu iddia edildi. 

Özvardar hakkında daha önce sosyete playboyu Atik Berberoğlu ile prodüktör İzzet Öz, Nazlı Bahar Bayer, Demir Özgür, Cengiz Mesudiyeli ve Murat Özvardar hakkında kokain kullanmak, bulundurmak ve satmak iddialarıyla dava açılmıştı.

Özvardar, kokain partileriyle de kalmayıp yaşadığı sitedeki ağaçları kimseye sormadan katletmesiyle gündeme gelmiş, site sakinleri ve yönetimiyle karşı karşıya kalmıştı. Sitede sürekli problem çıkardığı söylenilen Özvardar, ihbar sonucu olay yerine gelen belediye ekiplerinin uzattığı belediye tutanağını da imzalamayıp olay çıkarmıştı.

Hande Fırat, Sığınmacılar İçin Kurulan Derneğin Kurucu Üyesi

Hande Fırat'ın, sığınmacıların (özellikle Suriyeli olan sığınmacıların) ticari faaliyetlerde bulunarak kalkınması için kurulan Uluslararası Göç ve Mülteci Derneği’nin (İMRA) kurucu üyesi olduğu ortaya çıktı.

Derneğin kurucusunun ise AKP İstanbul Milletvekili Sare Aydın olduğu biliniyor.

Soylu ile Fotoğrafları Var

Özvardar hakkında ortaya atılan yağmalama iddiası sonrası Özvardar'ın hesaplarında yapılan incelemelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarının olduğu görüldü. Ülkede dosyası kabarık tüm isimlerle fotoğraf çektiren Soylu'nun Özvardar'ın yanındaki mutluluğu da dikkat çekti.

Özvardar'ın Soylu ile beraber olduğu fotoğrafı paylaşarak ''Nerde kalmıştık, Hep böyle söylersin. Bu vatan bizim bu vatan hepimizin kaldığımız yerden devam. Beyefendi senin yüzün hep böyle gülsün ki bizim yüzümüzde senin yüzün gülünce gülsün. Adam gibi adamla yola devam'' notunu düştüğü görüldü. 

 

 

 

 

 

hande fırat eşi kocası murat özvardar suriye sanayi şehri yağmalama