Hangi Dağda Kurt Öldü: Yeni Şafak, AKP'li Mevlüt Uysal'ın 'Hukuksuz İşleri'ni Yazdı

TAKİP ET

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, AKP'li Mevlüt Uysal hakkında ağır iddialar öne sürdü.

(Kolaj: Cumhuriyet) İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan "Mevlüt Uysal'ın hukuksuz işleri: Üst düzey isimlerin adını kullanıyor" başlıklı haberde AKP'li eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal hakkında ağır iddialara yer verildi.

Ankara kulislerinde konuşulanlara dayandırılan haberde Mevlüt Uysal'ın İBB Başkanlığı unvanını kullanarak Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu gibi yargı kurumlarını etki altına aldığı iddia edildi.



Yeni Şafak, Mevlüt Uysal'ın pek çok bakanlıktaki bağlantılarıyla hukuksuz taleplerde bulunduğunu ve haksız menfaat elde ettiğini, Uysal'ın talimatlarıyla adrese teslim ihaleler düzenlendiğini ve ihalelerin usulsüz olarak belli şirketlere verildiğini, belli şirketlerin usulsüzlüklerinin aklandığını öne sürdü.

Haberde "Mevlüt Uysal’ın yargıyı bazı kararları almaya zorlarken devletin en üst düzey isimlerini kullanmaktan çekinmediği belirtiliyor" denilerek Uysal'ın İBB Başkanlığı'nı İmamoğlu'na devrettikten sonra hiçbir göreve getirilmediği hatırlatıldı.

hangi dağda kurt öldü yeni şafak akpli mevlüt uysal hukuksuz işleri yazdı ibb istanbul büyükşehir belediyesi usulsüzlük haksız menfaat