Hangi Vitamin Göz Sağlığına İyi Gelir?

TAKİP ET

Bizde bu makalemizde hangi vitamin göz sağlığına iyi gelir? Konusunu ele alacağız. 

Teknolojik gelişmeler hayatımızı birçok yönden kolaylaştırdı ancak bilgisayar, tablet ve telefon ekranlarına uzun süre bakmak göz sağlığınıza zarar verebilir. Teknik cihazlara uzun süre yakından bakmak özellikle gözlerinizi yorabilir. Ancak bazı hastalıklar ve  yetersiz beslenme  göz sağlığını bozmaktadır. Bu, gözlük ve düzeltici lens kullanımına yol açar. Göz sağlığını koruyan ve güçlendiren vitaminler sayesinde gözlerinizin bozulmasını durdurabilirsiniz. Bizde bu makalemizde hangi vitamin göz sağlığına iyi gelir? Konusunu ele alacağız. 

A Vitamini

Göz sağlığı için en önemli vitaminlerden biri olan A vitamini, gözlerinizin gece görüşünü iyileştirir. A vitamini, gece görüşünü iyileştirmek için ışığa duyarlı protein rhodopsine bağlanır.Aynı zamanda, A vitamini gözde katarakt gelişimini geciktirir. A vitamini, başlıca hayvansal gıdalardan biridir. Balık yağı ve karaciğer, böbrekler, süt, yumurta sarısı, portakal, buğday, havuç, mantar, baklagiller, maydanoz, lahana, kabak.

Çinko

Çinko görme gelişimi için çok önemlidir. Kaşıntılı gözlerin önlenmesi de gereklidir. Çinko; tavuk, yumurta sarısı, süt, süt ürünleri, peynir, balık, patates, ceviz, badem, arpa, kuru fasulye, lahana, ayçiçeği çekirdeği, karaciğer, kuzu eti, dana eti, tam tahıllı ekmek ve tahıllarda bulunur.

E Vitamini

E vitamini gözün en aktif antioksidanlarından biridir. Artan göz hastalıklarına bağlı dış etkenlerden vücudumuzu ve gözlerimizi korur. Ayçiçek yağı, zeytinyağı, ceviz, tereyağı, kırmızı et, avokado, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, mango, muz, buğday ve keten tohumu zengin E vitamini kaynaklarıdır ve maküler ve kataraktları önlemek için mükemmeldir.

Magnezyum

Magnezyum eksikliği olan şeker hastaları, magnezyumun kan şekerini düzenleme yeteneği nedeniyle önemli retina problemleri geliştirebilir. Fındık, baklagiller, ıspanak, kepekli tahıllar, yer fıstığı, peynir, tavuk, biftek, patates, portakal. , domates, soğan, yoğurt, havuç, kereviz, marul, frenk soğanı, incir, üzüm, hurma ve çavdar. Magnezyum içeren besinlerden biridir.

B2 Vitamini

Metabolizmanızın düzgün çalışması için B2 vitaminine ihtiyacınız var. B2 vitamini eksikliği sindirim sistemi, mide, böbrekler, saç, cilt ve hatta gözlerde yanma, ışığa duyarlılık ve  hatta katarakt oluşumuna ciddi zararlar verebilir.Karaciğer, süt, yoğurt ve peynir.Bol olan B2 vitamininin yeterli alımı Havuç, elma, incir, adaçayı, yeşil yapraklı sebzeler, balık, bakliyat ve tahıllarda kataraktın önlenmesine yardımcı olur.

C Vitamini

C vitamini göz sağlığı için gerekli olan en önemli vitamindir... Gözlerin korunmasına yardımcı olur C vitamini, gözlerinizi ışıktan ve güneş ışığından koruyarak katarakt oluşumunu engeller. C vitamini çoğu taze meyve ve sebzede bulunur. Özellikle kuşburnu, misket limonu, portakal, greyfurt, kuş üzümü ve biber en önemli C vitamini kaynaklarıdır.

Omega

Omega 3 ve Omega 6; optik sinirin gelişiminde önemli rol oynar. Yapılan çalışmalar; omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin kuru gözü hafiflettiği gösterilmiştir. Omega 3  keten tohumu, balık ve cevizde bulunur. Omega-6 yağ asitleri mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve ayçiçek yağından elde edilebilir.


Bu makalemizde hangi vitamin göz sağlığına iyi gelir? Konusunu ele aldık. Göz sağlığına iyi gelen gıdaları yemeye başlayın; havuç, tatlı patates, kabak, portakal, lahana, mango, kırmızı dolmalık biber, kavun, kayısı, Brüksel lahanası, balık yağı, turunçgiller, ahududu, kiraz, çilek, kivi, papaya, brokoli, yaban mersini, karnabahar, kırmızı ve yeşil biber geliyor. Ayrıca yerfıstığı, buğday tohumu, ay çekirdeği, badem, avokado, keten tohumu, yumurta, turp, su teresi, marul, bezelye, mısır, ıspanak, pancar, kabak çekirdeği, deniz ürünleri ve E vitamini içeren nohut da faydalıdır. Yiyeceklerin yanı sıra uzun süre TV, cep telefonu ve bilgisayar ekranlarını izlememeye dikkat edin. Ayrıca gün içinde bol su içmek göz sağlığını korumanın ilk adımı olarak kabul edilir.


 

a vitamini e vitamini göz sağlığı hangi vitaminler göz sağlığına iyi gelir