Hankendi'de Bazı Binalarda Çok Sayıda Bombalı Tuzak Bulundu

TAKİP ET

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Azerbaycan Mayın Temizleme Ajansı (ANAMA) tarafından ortak yayımlanan açıklamada, Karabağ'ın Hankendi şehrindeki bazı binalarda çok sayıda bombalı tuzak bulunduğu belirtildi.

Azerbaycan’ın Karabağ’daki Ermeni terörist gruplara yönelik yaptığı ve başarı ile sonuçlandırdığı antiterör operasyonunun ardından bölgeyi terk eden Ermenilerin bazı binalara el yapımı bomba ve patlayıcı maddeler yerleştirdiği ortaya çıktı. 

Karabağ'da Silah Bırakmama Çağrısı Yapan Ermeni Sözde General Karen Jalavyan, Silah Bırakarak Ermenistan'a Kaçtı

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Azerbaycan Mayın Temizleme Ajansı (ANAMA) tarafından yapılan ortak açıklamada, Hankendi’deki idari binalarda yapılan incelemelerde, silahlı Ermeni teröristler tarafından yerleştirilen bombalı tuzak, patlayıcı maddeler ve silahların tespit edildiği belirtildi. Hankendi’deki binaların bodrum katındaki odalarında, perde arkasında, askeri yeleklerin ceplerinde ve bulunan botlarda bomba düzeneklerinin tespit edildiği aktarılan açıklamada, “Ayrıca yüksekten patlayarak geniş alanı etkileyen havan mermileri, kasetli bombalar ve VOQ-17 bombalarından oluşan el yapımı patlayıcılar da bulundu. Tespit edilen tuzaklar çalışanlarımız tarafından etkisiz hale getirilerek bu alanların güvenliği sağlandı” ifadelerine yer verildi.

Karabağ'da El Konulan Silah ve Mühimmatın Listesi Açıklandı

ANAMA personeli tarafından Hankendi’de yapılan çalışmalarda şehrin girişindeki borulara yerleştirilmiş el bombalı patlayıcı düzeneklerin tespit edilerek etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

azerbaycan karabağ ermenistan ermeni teröristler bombalı tuzak hankendi mayın