Hapis Cezası Onanan Porçay'dan Açıklama

TAKİP ET

Porçay'a, parodi videosu nedeniyle 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek' iddiasından 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Rapçi Ezhel'in şarkılarında uyuşturucu maddeleri özendirme suçundan yargılanmasının ardından YouTuber Porçay da bu şarkılarla dalga geçen bir şarkıyı YouTube hesabına yüklemişti.

Porçay, Ezhel parodisi yaptığı için Ezhel'en önce tutuklandığını; sana bir fikir danışacağız denilerek emniyete çağrıldığını ve orada gözaltına alındığını belirtti. 

Porçay 3 sene boyunca bu konudan yargılandığını ancak kendisi duyurmadığı için kimsenin haberinin olmadığını söyledi. Porçay, davayı kimseye duyurmama sebebi olarak bu işin çözüleceğine inandığını ifade etti.

Porçay şu ifadeleri kullandı:

"Beraat adında bir video paylaşmak istemiştim ama maalesef her istediğimiz olmuyor. Eğer bu videoyu izliyorsanız ya içerideyim ya da içeriye girmek üzereyim. İstinaf mahkemesi aleyhimde karar verdi. Şu an kafamı toparlamakta biraz zorlanıyorum çünkü bu olay bende şok etkisi yarattı. Bunu final haftamda öğrenmem de talihsiz oldu. Çünkü şu an sınavlara odaklanmakta gerçekten zorlanıyorum. İstinaf mahkemesinin dilekçemizde özellikle belirtmemize rağmen duruşma açmaması biraz üzücü oldu. İnsan kendisini dinlemeye değer değilmiş gibi, söylecekleri önemsizmiş gibi hissediyor."



porçay porçay hapis freeporçay porçay neden hapis porçay cezası porçay youtube porçayın cezası onandı porçay