Kılıçdaroğlu'nun Adaylığındaki Kilit İsim: Hasan Cengiz Dosyası

TAKİP ET

Açıklamaları, ziyaretleri, fotoğrafları ve hakkındaki iddialar ile Türkiye'de 'tartışmalı' yeni bir karakter açıldı. 'Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz'

Türkiye'de 'tartışmalı' karakterler gündemde yer tutmaya devam ederken aralarına yeni bir karakter daha eklendi. 'Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz'

Gazeteci Levent Gültekin'in iddiaları ile Hasan Cengiz'in Meral Akşener'e, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hususunda 'engel teşkil etmemesi' için 100 milyon dolar verdiğini öne sürmesi ile Hasan Cengiz, medyada kendine yer buldu ancak Cengiz'e ışık tutan diğer olayları ise Rusya ile olan 'yakın' ilişkileri.

Cengiz, Cumhur İttifakı ile içli dışlı olduğu gibi işgalci Rusya ile de aynı samimiyeti güdüyor. Kendisi Kırım'ın, işgalci Rusya'ya ait olmasının tanınması gerektiğini savunurken aynı zamanda yardımcısı olan Yavuz Kuşhan ise eli kanlı Rus diktatörü Putin'in danışmanı Aleksandr Dugin'e aracılık ediyor.

Cengiz aynı zamanda, Kemal Kılıçdaroğlu'nın Cumhurbaşkanı Adaylığı için ise Millet İttifakı mensublarından daha fazla çalışmış olarak gözüküyor. Seçim sürecinde neredeyse katıldığı tüm programlarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini savunurken Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu ile oturduğu masada da bu iddiasını dile getirmekten geri kalmıyor. Hasan Cengiz, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında ise Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ediyor ve CHP'de 'değişimcilere' karşı Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu kendisine bir kılıç hediye ederek gösteriyor.

'Hasan Cengiz, Kılıçdaroğlu'nun Adaylığını Engellememesi' İçin Meral Akşener'e 100 Milyon Dolar Verdi' İddiası

Gazeteci Levent Gültekin, gazeteci Lube Ayar ile YouTube üzerinden yaptığı programda, kendisine gelen bir mail üzerinden masadan henüz kalkmadan önce Meral Akşener'e, Hasan Cengiz tarafından şifreli bir mail geldiğini söyledi. Mailin içeriğinde ise Hasan Cengiz'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Adaylığını 'engellememesi' üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 100 milyon dolar verdiğini ve şayet engel olursa olayın ses kaydının yayınlanacağı iddiasını ileri sürdü. 

Gültekin, bahse konu olan olayı şu şekilde anlattı:

"Çok enteresan bir gelişme oldu. Bu Kemal Bey ile ilgili yaptığım açıklamadan sonra bir mail aldım, çok ilginç bir mail. Mailin içeriği ilginç. Meral Akşener’e 2 Mart’ta, izleyicilerin özellikle dikkatini çekiyorum çünkü Meral Hanım, Mart’ta masadan kalktı, Meral Akşener’e 2 Mart’ta gönderilmiş bir maili aldım. Bir kaynağım bana Meral Akşener’e 2 Mart’ta şifreli bir hesaptan gönderilen bir mail gönderdi. Aslında maili ciddiye almadım. Çünkü bir sürü uydurma da olabilir. Sakın izleyicilerimizin özellikle altına dikkat ediyorum ben bu mail Doğrudur evet öyle bir mail falan filan hiç öyle bir şeye Girmiyorum hatta programda soracağım zaten eğer ben alalım böyle bir mail aldım aldıysa herhangi bir işlem yaptı mı savcılık işlemi Çünkü mailin içeriği korkunç 2 Mart'ta Meral Hanım'a şöyle bir mail atılıyor. Kaynağımın bana söylediği şu, bu maili devlet içerisinde mevcut oyunu yani Kemal Bey adaylığı üzerinden kurgulanan oyunu bozmak isteyen ekip atıyor. Meral Akşener'e şöyle; 'Meral Hanım lütfen Kemal Bey'in adaylığı ile ilgili kurduğunuz oyunu bozun. Aksi takdirde Hasan Cengiz'den aldığınız 100 milyon doların ses kaydını yayınlayacağım' diye.''

Gültekin'in bu iddiaları sonrasında ise İYİ Parti eski Genel Sekreteri ve şimdiki Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Gültekin'i aradı ve mailin kendisinde olup olmadığını sordu. Gültekin ise bu mailin kendisinde olmadığını ancak bir kaynağı tarafından kendisine anlatıldığını söyledi. İYİ Parti Sözücüsü Kürşad Zorlu ise konuyla alakalı olarak yaptığı basın açıklamasında maillerin spam kutusunda bulunduğunu söylerken aynı zamanda Gültekin'in Uğur Poyraz'a durumu telafi edeceğini söylediğini “Bu dedikodular üzerine Milletvekilimiz Sayın Uğur Poyraz Levent Gültekin’le görüşme yaptı. İddia ettiği mailin kendisinde olup olmadığını sordu. Sayın Gültekin bu mailin kendisinde olmadığını ifade etti. Biz de gerçekten bize böyle mailler geldi mi diye araştırdık. Biri 25 Şubat’ta, biri 2 Mart’ta düşen spam mailler var, biz fark etmemişiz. O mailde iddia edilen Sayın Gültekin’in iddiası da aslında bir başka parti genel başkanıyla ilgili. Bizim Genel Başkanımızla bir fili bir durum söz konusu değil. Levent Gültekin de Sayın Poyraz’a durumu telafi edeceğini aktardı” sözleri ile ifade etti.

Levent Gültekin, Kürşad Zorlu'nun açıklamasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Uğur Poyraz ile olan diyaloğunu anlatmasının yanı sıra Zorlu'nun olayı farklı bir şekilde anlattığını şu sözler ile ileri sürdü:'

'Dünkü YouTube yayınımda İYİ Partiye gönderilmiş bir emailden bahsettim, emailin içeriğine pek inanmadığımı ama büyük bir tehdit olduğu için İYİ Parti’nin bu emaille ilgili herhangi bir şey yapıp yapmadığını sordum, bunun üzerine İYİ Parti genel sekreteri beni aradı ve bu maili bulamadıklarını bende görüntüsü varsa alıp alamayacaklarını sordu. Ben de “elbette” deyip emaili kendisine ilettim. Uğur bey tekrar arayıp “emaili bulduklarını, spamda olduğu için göremediklerini” söyleyip aynı şahsın attığı başka bir parti genel başkanını ilgilendiren bir konu hakkındaki diğer emaili de bana gönderdi ve hem spamda olduğu için hem de başka bir partinin genel başkanını ilgilendiren iddialar olduğu için ilgilenmediklerini söyledi. Ben de peki bu durumu ilk yayınımda anlatacağım deyince Uğur bey teşekkür etti. Fakat hal buyken İYİ Parti Sözcüsü Kürşat beyin olayı daha farklı anlatması hakikaten çok tuhaf.'' 

 

Cumhur İttifakı'nın Kendisi 'Hasan Cengiz'

Hasan Cengiz'in yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarından ve açıklamalarından ise AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın yılmaz bir bekçisi olduğu anlaşılıyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'asrın lideri' olarak hitap eden ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'liderim' diyerek beraber fotoğraflarını paylaşan Cengiz'in AKP'nin ileri gelen isimleri ve bakanlar ile de sosyal medya hesaplarında fotoğraflar bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adaylığı İçin En Çok Çalışan İsim 'Hasan Cengiz'

Yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarından Hasan Cengiz'in sadece iktidarla değil aynı zamanda muhalefet ve hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de yakın ilişkilere sahip olduğu görülüyor.

Hasan Cengiz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Adaylığı sürecinde kendisi için en çok çalışan ve destekleyen isimlerin arasında yer alıyor. Cengiz, seçim süreci boyunca Kemal Kılıçdaroğlu için toplantılar, organizasyonlar düzenliyor ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini vurgulamayı ihmal etmiyor. Kılıçdaroğlu da düzenlenen bu organizasyonlara katılım gösteriyor. 

Hasan Cengiz, bu organizasyonlarda Türkiye'nin hemen hemen her tarafından insanlar getirerek, halkın Kılıçdaroğlu'nu istediğini 'gözler önüne sererek', neden Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini bu şekilde kanıtlıyor.

Hasan Cengiz sadece bununla geri kalmayıp, Cumhurbaşkanı Adayı olması beklenilen ve halk tarafından adı sürekli adaylık ile gündemde tutulan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de bir toplantı düzenleyerek bir araya geliyor. 

Hasan Cengiz, CHP'nin ileri gelen isimlerinden İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ile yaptığı bu toplantıda da Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini dile getirmekten geri kalmıyor. Cengiz 'demokratik lider' istediğini ifade ettiği konuşmasında İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'nun önünde ''Bizim Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur.'' şeklinde desteğini bildiriyor.

Cumhur İttifakı'nı desteklediği açık olan Hasan Cengiz, Kılıçdaroğlu için düzenlediği toplantılardan birinde de açıkça Ekrem İmamoğlu'nun 'babasına' ihanet edemeyeceğini söylerken yine adaylığın Kılıçdaroğlu'nun hakkı olduğunu savunuyor. Cengiz ayrıca, İmamoğlu hakkında yargı kararı açıklandıktan sonra ‘'Yargı millet ittifakının adayına karar verdi, hayırlı olsun.'' şeklinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunuyor. 

Seçim Sonrası Kılıçdaroğlu'na Ziyaret

Seçim süreci boyunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için çalışma yürüten Hasan Cengiz, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesine rağmen yılmıyor ve bu seferde CHP'deki 'değişim' taraftarlarının karşısında, Kemal Kılıçdaroğlu saflarında yer aldığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile açıklıyor.

Seçimin ardından 1 Ağustos tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret eden Cengiz, yerel seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde gidilmesi gerektiğini ifade etmesinin yanı sıra Kılıçdaroğlu'na bir 'kılıç' hediye ediyor ve Facebook hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer veriyor:

''CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 'na bugün nezaket ziyaretinde bulunduk...Değişim ve dönüşüm haraketi  bekleyenleri için " kılıçlar "çekildi''

Dugin'in Kıymetli Dostu 'Hasan Cengiz'

İktidar ve muhalefet ile yakın ilişkiler kuran Hasan Cengiz'in samimiyeti yurt içinde sınırlı kalmıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık hakkını savunduğu gibi Rusya'nın da 'sözde' haklarının savunuculuğunu yapan Cengiz'in bilhassa eli kanlı Rus diktatörü Putin'in danışmanı Aleksandr Dugin ile de samimiyeti bulunuyor. 

Hasan Cengiz'in 'kıymetli dostu' Aleksandr Dugin ile defalarca görüşüyor. Bu görüşmelerin hepsini sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraf paylaşımları ile de duyurmayı ihmal etmiyor. 

Hasan Cengiz, samimi Rusya ziyaretlerinin yanı sıra Suriye, Özbekistan, Türkmenistan ev Gürcistan gibi bir çok ülkeye ziyarette bulunuyor. Cengiz'in gerçekleştirmiş olduğu bu ziyaretler ise Yunus Emre Enstitüsü kapsamında gerçekleşen ziyaretler oluyor. 

Dugin'in Görevlisi, Hasan Cengiz'in Yardımcısı 'Yavuz Kuşhan'

Hasan Cengiz'in yardımcısı Yavuz Kuşhan, Cengiz'in her ziyaretinde, toplantısında ve görüşmesinde yanında bulunuyor. Kuşhan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile Türkiye'nin AB'ye girme sürecini eleştirdiği gibi bunun Ulus-devlet kavramına ve 'tam bağımsızlığa' karşı olduğunu savunuyor. 

 

Kuşhan, ayrıca 15 Temmuz'da şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın ailesine Aleksandr Dugin tarafından verilen Onur Nişanı'nı teslim edilmesinde de Dugin tarafından görevlendiriliyor. 

Hasan Cengiz'in başkanı olduğu Avrasya Yerel Yönetimler Birliği tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'daki saldırılarda şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, suikaste uğrayan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ve düşürülen Rus uçağının piloti Oleg Peşkov için Antalya'da düzenlenen anma töreninde Yavuz Kuşhan, Rus diktatörü Putin'in danışmanı Dugin'in kendisini görevlendirmesi üzerine şehit polis memuru Kılınç'ın anne ve babasına Dugin tarafından gönderilmiş olan Onur Nişanı'nı takdim ediyor.

Kırım'ı Rus Toprağı Olarak Tanıyan ve Hakkında Ukrayna Tarafından Yasal İşlem Başlatılan 'Hasan Cengiz'

Hasan Cengiz, 2016 yılında AK Parti Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanı  Mahmut Sami Mallı, İbrahim Erelli ve Mehmet Mutlu ile oluşan heyet ile Rus işgali altındaki Kırım'a ziyarette bulunuyor. 

Cengiz, bu ziyaretinde "Kırım'da yaklaşık 2.5 milyon kişi yaşıyor. Halkın iradesi, Kırım'ın Rusya ile birleşmesine yol açtı. Halkın bu seçimine saygı duymak gerek."  ifadelerini kullanarak Kırım'ın Rus toprağı olarak tanınması gerektiğini ileri sürüyor. Bu açıklama işgalci Rusya yanlısı 'sözde' Kırım Hareketi Lideri Remzi İlyasov tarafından ise ''Kırım’ın Türkiye tarafından tanınmasının ilk adımı atıldı”  şeklinde yorumlanıyor.

Ukrayna ise bu ziyaret ve açıklamalardan sonra Hasan Cengiz ve beraberindeki heyet hakkında Kırım'ı izinsiz ziyaret ettikleri gerekçesi ile yasal işlem başlatıyor. Rus medyasında ise heyetin bu ziyaretinin dönemin AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek'in insiyatifinde olduğu yer alıyor. 

 

hasan cengiz kılıçdaroğlu avrasya avrasyacılar