Hasta Muayene Süresi 3 Dakikaya Düşürüldü

TAKİP ET

Hasta muayene süresinin 3 dakikaya düşürüldüğü iddia edildi.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında hasta muayene süresi 5 dakikaya düşürülmüş ve karar, doktorların tepkilerine neden olmuştu. Muayene süresinin şimdi de 3 dakikaya düşürüldüğü iddia edildi.

Twitter'da muayene listesini paylaşan Dr. Mehmet Çakmak "Ortalama 3 dakikada 1 randevu. Halimize gülsek mi, ağlasak mı bilemedim. Hangi ara kime bakalım?" diye sordu. Çakmak'ın paylaştığı listede her 3 dakika için bir muayene randevusu verildiği görülüyor.



20 Eylül 2021'de hasta muayene süresinin 5 dakikaya düşürülmesine karar verilmiş ve Türk Tabipler Birliği Şiddet Çalışma Grubu Üyesi Dr. Samet Mengüç kararı eleştirerek "Sistem daha çok hasta bakmaya odaklı. O zaman da hekim-hasta ilişkisi yok oluyor. Hasta, ‘Doktor yüzüme bile bakmadı’ diyerek, tabi ki bilmediğinden, sistemi değil hekimi suçluyor. O an orada bir şiddet yaşanmasa da hastanın kafasında doktora karşı bir ön yargı oluşuyor, haliyle bunu çevresine yansıtıyor. Dolayısıyla bir sonraki karşılaşmada şiddet ihtimali artıyor. Tersinden bakalım: Hekim, kafasına göre muayene süresini uzatsın diyelim. Bu sefer de diğer hastalar kapıya vurmaya, ‘Hocam sıram geldi niye bekliyorum hala?’ demeye başlıyor. Nitelikli sağlık hizmeti sunmak ve almanın en önemli kuralı muayene sisteminin oturtulmasından geçer. Bu bile tek başına çözülse eminim şiddet büyük oranda yok olacaktır" demişti.

hasta muayene süresi üç dakikaya 3 dakikaya düşürüldü dr. mehmet çakmak