Hastalarda Henüz Tanımlanamayan Yeni Bir Mutasyon Görüldü

TAKİP ET

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, Türkiye'deki hastanelerde tanımlanamayan yeni bir mutasyon görülmeye başladığını söyledi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, henüz kesinleştiremediklerini ancak farklı illerde birçok hastanede tanımlanamayan yeni bir mutasyon görülmeye başladığını söyledi. İzmir'de yapılan testlerde Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantlarının dışında tanımlanamayan farklı bir mutasyona rastladıklarını sonrasında bu durumun farklı illerde de görüldüğünü belirten Çamlı, "Bu yeni bir varyant mıdır yoksa testin kendi içindeki yetersizliğinden yalancı negatiflik durumu mudur bunu bilmiyoruz. Bu vakalara önce PCR testi yapılıyor ve pozitif çıkıyor. Ancak detaylı klinik bilgileri konusunda bir verimiz yok. Bu bilgiler Sağlık Bakanlığı'nın kayıtlarında var. Yeni bir varyant olup olmadığı kesinleştirildikten sonra bu yönde araştırmaların yapılması lazım" dedi.

Kesinlik Testlerle Sağlanabilir

Yeni varyantların Ankara'da Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında yapılan genomik testler ile tespit edilebileceğini ifade eden Çamlı, "Bizim talebimiz bu testler yapılmadıysa yapılmalı. Yapıldıysa da bunun sonuçları açıklanmalı. Sonuçlar kamuoyuyla paylaşılmalı ki yeni bir varyant mı yoksa testin kendi içindeki bir yalancı negatiflik durumu mu bunu öğrenelim. Eğer yeni bir varyant ise buna yönelik birtakım tedbirlerin alınması lazım. Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve stratejik planlama yapılması lazım" diye konuştu.

 

izmir tabip odası başkanı yeni varyant çamlı lütfi