Hastalığını Koca Şiddetiyle Bayılarak Kaldırıldığı Hastanede Öğrendi

TAKİP ET

Kocası dövdüğü sırada bayılarak hastaneye kaldırılan kadın, hastanede behçet hastalığına yakalandığını öğrendi.

Gaziantep'te 7 yıl önce evlediği eşi şiddet uyguladığı sırada başına aldığı darbe ile baygınlık geçiren ve hastaneye kaldırılan Lale Mines (29), hastanede yapılan muayenede "behçet" hastalığına yakalandığını öğrendi.

5 yıl önce önce kocasının uyguladığı şiddetle ortaya çıkan hastalığına yönelik tedavi sayesinde hastalığı önceleri iyileşmeye giderken sonradan yeniden kötüleşerek önce bir gözünü kaybetmesine sonra da yatalak kalmasına neden oldu. Hastalığı ile mücadele eden kadın en sonunda eşi tarafından terk edilince annesinin evine sığınmak zorunda kaldı.

Lale Mines'in annesi İslim Mines, evlendikten sonra bu hale gelen kızının hiçbir ihtiyacını karşılayabilecek durumda olmadığını belirterek, “Benim kızım engelli, altını alıyorum, bez bağlıyorum, kızımı doğru dürüst bir hastaneye götüremiyorum. Özel hastaneye götürsem belki bir faydası olurdu, iyileşirdi” ifadelerini kullandı.

Kızının yaşadığı sıkıntıları, evlenmeden önce iyi olduğunu ve evlendikten sonra bu sıkıntıları çekmeye başladığını ifade eden anne İslim Mines, “Behçet hastası benim kızım, ilk önce gözlerini kaybetti geri açıldı ama bir gözünü tamamen kaybetti, şuan yatalaktır. İlk önceleri çok iyiydi evlendirdik ama evlenince bu hale geldi. Bir gün beni çağırdılar dediler, ‘kızın felç olmuş' gittim baktım hakikatten de böyle sonra hastaneye götürdük 2-3 ay Üniversite Hastanesinde yattı iyi oldu ama sonra yeniden eskisi gibi odu. Kız dedi bana vurdu ama biz görmedik, beyin damarı tıkanmış ondan dolayı felç geçirdiğini söylediler. Eşi hiç sahip çıkmadı sonra gidip evlendi şimdi 3 çocuğu var kız da benim yanımda” dedi.

Koca Şiddetiyle Bayılarak Kaldırıldığı Hastanede Hastalığını Öğrendi