Hastane Personeli Covid-19 Testi Yaptıran Kadını Taciz Etti

TAKİP ET

Covid-19 testi yaptırmak için gittiği Ege Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sürüntü örneğini alan personel tarafından taciz edilen kadın, yaşadıklarını sosyal medya üzerinden anlattı.

Türkiye'nin sürüklendiği noktada kadın cinayeti, kadına şiddet, taciz ve tecavüz vakalarıyla her geçen gün daha fazla karşılaşılmaya başlandı. Bugün sosyal medyada tacize uğrayan bir kadın daha sosyal medya hesabı üzerinden başından geçenleri anlatarak Türkiye'yi gerçek sorunuyla yüzleştirdi.

Binlerce kişinin konuştuğu olaya konu olan Ege Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışan bir hastane personeli, Covid-19 testi yaptırmak için hastaneye gelen bir kadının sürüntü örneğini aldı. Bu esnada "Nerede çalışıyorsunuz", "Yani eczacılık mezunu musunuz" gibi sorularla sohbet etmeye çalışan tacizci, farklı sorularla mağdur kadının telefon numarasını da almaya çalıştı. Akabinde vatandaşların test yaptırmak için doldurması gereken formda doldurduğu bilgilerden faydalanan tacizci personel, buradan edindiği telefon numarasına mesajlar atmaya başladı.

Yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşan ve gerekli makamlara şikayette bulunduğunu da belirten kadın, yaptığı paylaşımlarda tacizciyi reddettikten sonra derhal numarasını engellediğini kaydetti. Buna karşın taciz edilen kadın, "Başkasından arayacak mı, adresim yazıyordu gelir mi, eczacıyım beni bulur mu diye çok rahatsız oldum. Reddedildiği için kafasına sıkılan kadının ülkesinde yaşıyorum" sözleriyle yaşadığı endişeyi dile getirdi.

taciz sarscov2 sürüntü testi korona testi yapan