Hastaneler Alarm Veriyor: Tıbbi Malzeme Krizi Yaşanıyor

TAKİP ET

Sağlık sektörü bir süredir ciddi krizlerle boğuşuyor. Eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısının yanında hastanelerde de tıbbi malzeme sorunu yaşanıyor.

Hastanelerde yaşanan medikal ve tıbbi cihaz sorununu çözmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sektör temsilcileriyle bir araya gelip firmalara 25 Aralık'a kadar 3 milyar TL ödeme yapılacağının sözünü vermişti. Ancak sorun çözülmek şöyle dursun, büyümeye devam etti. 

İzmir Balçova’da mesai sonrasında eve giderken trafik kazası geçiren ve bacağı kırılan hemşire E.Ş'nin ameliyat için gerekli olan tıbbi malzeme bulunamadı. Talihsiz hemşire 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde dört gün bekletildi ve ameliyat yapılamadı. 18 Aralık’ta kaza geçiren E.Ş.'nin ameliyatı 22 Aralık’a kadar yapılamayınca başka bir eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildi, operasyon burada yapıldı.


"Kamu Hastaneleri Bir Vidaya Muhtaç Kaldı"


Tepkilerini dile getiren hekimler, “Tedavi hizmetlerinin aksamaması için tıbbi malzemeler konusunda acilen gereken önlemler alınmalıdır. ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ türküsünü dinlerken AKP iktidarının kamu üniversite hastanelerini bir vidaya muhtaç bıraktığını da gördük” dedi. 

Medikal ve tıbbi cihaz üreticileri, iki yılı bulan tahsilatlarını alamadıkları gerekçesiyle kamu hastanelerine tıbbi malzeme satışlarını durdurmuş, malzeme krizi böyle başlamıştı. 
 

tıbbi cihaz sorunu akp fahrettin koca sağlık sağlık sektörü