Hatay Belediye Başkanı Savaş'tan Dikkat Çekici Sığınmacı Açıklaması

TAKİP ET

Kentteki sığınmacı sorununa ilişkin defaatle uyarılarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Daha önce Suriyeli geçici sığınmacılara vatandaşlık verilmesinin yanlış olduğu, kentte doğan 4 çocuktan 3'ünün Suriyeli olduğu ve böyle giderse Hatay'ın elden gideceğine ilişkin yaptığı açıklamalarıyla bilinen CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan yeni bir açıklama geldi.

Soylu'nun Yardımcısı Çataklı, 'Hatay Elden Gidiyor' Diyen Lütfü Savaş'a 'Faşist' Dedi

"'Otobüslere Bindirelim Gönderelim' Gerçekçi Değil"

Reuters'a konuşan Savaş, kentte kayıtlı 433 bin 124 Suriyeli olduğunu belirterek "Gelirken bir planlama yapılmadı bari gönderirken planlama yapalım. Bir seçim malzemesine dönüşmeye başlıyor bu konu; söz konusu insan kimse bu şartlar altında yaşamayı tercih etmez. ‘Otobüslere bindirelim gönderelim’ gerçekçi çözümler değil, olmayacak vaatlerde bulunmanın bize faydası yok" ifadelerini kullandı.

"Artık Ülkelerine Dönmeleri Gerekiyor, Bu Bir Devlet Politikası Olmalı"

Altılı masayı işaret ederek Suriye sorunu konusunda liderlerin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Savaş, "Bu konuda da muhalefetiyle iktidarıyla çözüm aranmalı, kendi bekamız ve çocuklarımızın geleceği için, böylesine milli bir meselede liderler bir araya gelmeli. Bu bir devlet politikası olmalı, bir parti politikası değil. Artık uluslararası hukukun koruyuculuğunda ülkelerine dönmeleri gerekiyor" dedi.

"Suriye İle Neden Küsüz? Barış Ortamı Olursa Dönerler"

Son yıllarda sorun yaşanan İsrail, BAE, Ermenistan, Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerde barış çabası içinde olduğumuzu belirterek Suriye ile de sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Savaş, "Kendi din kardeşlerimizle neden küsüz?… Barış ortamıyla birlikte orada güvenlik sağlanırsa, bu insanlara yaşayabilecekleri bir altyapı oluşturulursa ülkelerine döneceklerdir. AB, BM yardım ediyor. O fonlar orada harcansın üç-dört sene. Altyapıları yapılsın insanlara orada çalışabilecekleri oturabilecekleri mekanlar yapılırsa bir kısmı dönmek ister" diye konuştu.

hatay büyükşehir belediyesi başkanı lütfü savaş dikkat çekici sığınmacı açıklaması otobüslere bindirelim gönderelim gerçekçi çözümler değil zafer partisi