Hatay'da Depremzedeler, 6 Şubat Depremlerinde Hayatını Kaybeden Yakınları için Yürüdü

TAKİP ET

6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay'da, depremin yıldönümünde depremzedeler hayatını kaybeden yakınları için 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirildi.

6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay'da, depremin yıldönümünde depremzedeler hayatını kaybeden yakınları için ‘sessiz yürüyüş’ gerçekleştirildi.

Deprem felaketinde hayatını kaybedenler için depremin birinci yıl dönümünde 'Buradayız Hatay Derneği’nin organizasyonuyla ‘sessiz yürüyüş’ yapıldı. Yürüyüşe depremzedelerin yanı sıra KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, TTB Merkez Konsey Başkanları, EMEP Genel Başkanı ve CHP milletvekilleri de katıldı.

1 yıl önceki depremde yakınlarını kaybeden depremzedeler, yıkımın büyük olduğu Sümerler’den Armutlu’ya sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

'Deprem Değil, İhmal Öldürdü'

Ellerinde depremde hayatını kaybeden yakınlarının fotoğraflarını taşıyan depremzedeler, yürüyüş boyunca sık sık "Depremi unutma unutturma", "Deprem değil ihmal öldürdü", "Gün gelecek devran dönecek sorumlular halka hesap verecek", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Gitmedik buradayız" sloganlarını atarak, deprem sorumluluğu olanlara tepki gösterdi. Depremzedeler yürüyüş boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Yürüyüş sonrası Mustafa Kemal Mahallesi Sağlık Ocağı önünde anma etkinliği gerçekleştirildi. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada depremzedeler, yıkık bir duvar dibine mumlar yakıp, oraya kaybettiklerinin fotoğraflarını, çocuk oyuncaklarını ve karanfil bıraktı.

 

hatay depremzede yürüyüş 6 şubat depremleri