Hatay'da Devlet Okulları Depremzede Vatandaşlardan Kayıt Ücreti Aldı

TAKİP ET

Yasalara aykırı şekilde devlet okullarında bağış adı altında alınan kayıt paralarının Hatay'da depremzede vatandaşlardan da alındığı ortaya çıktı.

Yasalara aykırı şekilde devlet okullarında bağış adı altında alınan kayıt paralarının Hatay'da depremzede vatandaşlardan da alındığı ortaya çıktı. 

Temizlik, kağıt vb. bahaneler ile zorunlu bağış olarak istenen paralar daha önce İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edilmişti.

Yasaya aykırı şekilde para toplanan devlet okullarının Hatay'daki depremzede vatandaşlardan da zorunlu bağış olarak alındığı ortaya çıktı. Antakya’daki depremzede bir veli, kayıt formunda aile birliği hesap numarası gördü ve sorduğunda okul müdüründen aldığı yanıt, "temizlik, güvenlik ve benzeri amaçlı malzemeler için bağış yapılması gerektiği" ayrıca, "bağış yapılması durumunda öğrencinin hem güzel bir sınıfa hem güzel bir öğretmene verileceği" oldu.

5 bin liralık bağışta bulunan veli, konuyu CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’ya ulaştırdı. Cumhuriyet'e konuşan Kara, maddi durumu kötü olan ailelerden de bin liralık ödemeler alındığını söyledi.

Kaya "Şu durumda bile bağış adı altında ücretler alınıyor. Konteynerlerde kalan insanlarımızdan böyle rakamlar istenmesi kabul edilemez. Devlet ödeneği bu okullara yetersizse, bunun bedelini depremzedeler mi ödeyecek?" ifadelerini kullandı.

okul kayıt parası devlet okulu ücretli mi devlet okulu kayıt parası devlet okulu bağış ilkokul kayıt ücreti