Hatay'daki Fransız İşgalini Öven Mürteci Halil Konakçı Hakkında 'Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığı' Kararı Verildi

TAKİP ET

Mürtecilere her şey serbest oldu.

İstanbul Pendik Uluçınar Camisi'nin mürteciliği ile maruf imamı Halil Konakçı, güya Cumhuriyet'in ilk yıllarını eleştirirken Hatay'daki Fransız işgalini övmüştü.

Konahçı hakkında suç duyurusu yapılmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hilafet çağrıları, laikliği, kadınları ve sanatçıları hedef alan açıklamaları olan mürteci Halil Konakçı hakkında, “Hatay’daki Fransız işgalini övdüğü” sözleri üzerine yapılan suç duyurusunda “soruşturma yapılmasına yer olmadığı” kararı verildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kararda, “iddiaların soyut ve genel nitelik arz ettiği, somut bir bilgi, belge ve delile dayanmadığı” savunuldu. Kararda, “dosyadaki mevcut bilgi ve belgelere göre söz konusu iddiaların soruşturma açılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı” iddia edildi.

Muhalefet, savcılığın kararına X sitesindeki hesaplarından tepki gösterdi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve suç duyurusunu yapan HKP'nin Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, savcılığın kararına tepki gösterdi.

Halkı kin ve düşmanlığa sürükleme konusunda elinden gelen her şeyi yapan Halil Konakçı hakkında bu karar verilirken Türk milliyetçisi gazeteciler Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı ise sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için hala tutuklu. 

halil konakçı imam hatay fransız işgali