Hatay Hastanelerinde 14-15 Yaşında Suriyeli Çocuklar Doğum Yapıyor!

TAKİP ET

Hatay'da 14-15 yaşında Suriyeli kız çocuklarının doğum yaptığı ortaya çıktı.

Gazeteci Batuhan Çolak'a konuşan Hatay'da yaşayan bir hemşire, "Hatay savaşılmadan kaybediliyor" dedi.

Türk hemşirelerinin "Arapça öğrenmeleri konusunda sürekli baskı gördüklerini" belirten hemşire, "Gelen Suriyeli hastalar bize tepki gösteriyor Arapça bilmediğimiz için. Bir de Suriyeli doktorlarımız var. Onlar da bizi hor görüyor. Her 10 doğumun 8'i Suriyeli. Erkeklerin 4-5 tane eşleri var" diye konuştu.

13 Yaşında Kız Çocuğu: 2 Ayda 2 Ayrı Yerde Doğum

13 yaşında kız çocuklarının hamile olduğunu belirten hemşire, "Ayrıca iki ay içerisinde bir ismin 2 ayrı yerde doğum yaptığını belirledik ama bakanlıktan herhangi bir yaptırım almadık. Gaziantep'te kimliksiz bir yakınına kendi kimliği ile doğum yatışı yaptırmış. Gerçekten artık nefes alamıyoruz burada" ifadelerini kullandı.

Kimsenin Hatay'da yaşananların farkında olmadığından dert yanan hemşire, "Daha dün bir adamın 26. Çocuğunun doğumunu yaptırdım ve 4 eşi var. Ben bunlara dur densin istiyorum lütfen..." dedi.

Gazeteci Batuhan Çolak'ın aktardığına göre şehirde sayıları hızla artan Suriyeliler duvarlara "Hatay bizim" yazıları yazmaya başladı. Hastanelerde Suriyeli sayısının çok yoğun olduğunu ve bu nedenle sürekli kavga çıktığını belirten vatandaş, sonradan kazınan şu duvarda "Hatay bizim" yazdığını bildirdi.

hatay hastanelerinde 14-15 yaşında suriyeli çocuklar suriye doğum yapıyor hemşire türkiye iç savaş arap