Hatay Sınırına Mayın Yerleştirmeye Giden Ümit Özdağ Jandarma Tarafından Durduruldu

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Hatay Erzin'de durduruldu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ dün yaptığı açıklamada bugün Hatay'a gelerek Suriye sınırına ilk mayını yerleştireceklerini ve iktidara geldiklerinde de Türkiye'nin tüm sınırlarına mayın döşeyeceklerini açıklamıştı. 

Zafer Partisi lideri Özdağ bugün Hatay girişinde jandarma kuvvetleri tarafından durduruldu.

Ümit Özdağ: Yarın Hatay'a Gidiyorum, Suriye Sınırına İlk Mayını Yerleştireceğiz


Olay yerinden paylaşılan görüntülerde Özdağ'ı ve beraberindeki Zafer Partisi heyetini kalabalık bir jandarma grubunun durdurduğu görülüyor. Bundan kısa bir süre önce Özdağ sosyal medya hesabından "Hatay’a yoldayız. Jandarma ve polis Erzin’de yolu kesmiş. Hatay valiliği 4 gün bütün etkinlikleri iptal etmiş. Zafer Partisi’nin Hatay’a girmesini yasaklamış. 700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay’a Zafer Partisi giremeyecekmiş" paylaşımını yapmıştı.

(Ümit Özdağ ve Zafer Partisi heyeti Hatay yolunda.)
Hatay'a girişi jandarma tarafından durdurulan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, kolluk kuvvetlerine tepki gösterdi. Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, İlçe Jandarma Komutanı'na neden durdurulduklarını sordu. İlçe Jandarma Komutanı, Hatay Valisi'nin ilde her türlü etkinliklerin yasakladığını açıkladı. Genel Başkan Ümit Özdağ "Ne yasağı, yaşama yasağı mı? Hatay'a giremez miyiz?" tepkisini gösterdi.

Özdağ, İlçe Jandarma Komutanı'na "Açlık grevi yapmayacağız, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stand/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama gibi şeyler yapmayacağız. Bunların hiçbirisini yapmayacağımıza göre şehre giremez miyiz?" diye sordu. İlçe Jandarma Komutanı'nın Zafer Partililerin şehre alınmayacağını söylemesi üzerine Ümit Özdağ "Bu yasak kaldırılana kadar heyet olarak burada kalmaya devam edeceğiz. Bütün dünyaya buradan duyuruyorum: İçeride 700 bin tane Suriyeli var, bunların içinde IŞİD teröristleri var, El Kaideciler var ve siz 700 bin Suriyelinin olduğu bir Türk kentine siz bir Türk parlamenterini sokmuyorsunuz. Bu da Hatay Valisi'nin ayıbı olsun! Biz buradayız, bir yere gitmiyoruz!" ifadelerini kullandı.



Bunun ardından Zafer Partililere seslenen Ümit Özdağ "Buradan hiçbir yere gitmiyoruz. Türkiye'deki tüm Zafer Partililere çağrıda bulunuyorum: Kalkın, gelin buraya! Hatay'a gireceğiz, Hatay Türk yurdudur. 700 bin Suriyelinin yaşadığı yerde biz de sonuna kadar varız!" diye ünledi.



Sınıra koyacaklarını söylediği mayının -elbette- gerçek bir mayın olmadığını belirten Özdağ, burada amacın "Türkiye'nin ağır şekilde tehdit altında olduğunu ve sınırların güvenliğinin sağlanamadığını tüm Türkiye'ye duyurmak" olduğunu söyledi.

"Ben Gazi Meclis'in Üyesiyim, Hiçbir Yasa Benim Oraya Girmemi Engelleyemez"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile alay eden Ümit Özdağ, Hatay Valisi'ne seslenerek "Dünyanın metrekareye en fazla istihbaratçı düşen şehrine Zafer Partisi giremez diyor. Sayın Vali, ben parlamenterim. Gazi Meclis'in üyesiyim. Hiçbir yasa benim oraya girmemi engelleyemez. Sen de engelleyemezsin, ben istediğim yere giderim bu ülkede. Sen 700 bin Suriyeliye dokunamıyorsun ama ibretlik bir yasak belgesi çıkarıyorsun.

TBMM'de temsil edilen bir siyasi parti Hatay'a gelirse 'Hatay'da olaylar çıkar' diyorsun. Kim çıkartacak? Hataylılar mı? Kimin çıkartacağını kabul ediyorsun? Suriyelilerin olay çıkartacağını, Suriyelilerin Zafer Partililere saldıracağını kabul ediyorsun. Bu aslında Türkiye'nin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğunu gösteriyor.

Yarın 'Mersin'de, Adana'da, Gaziantep'te, Kilis'te, İstanbul'da, Konya'da, İzmir'de de olay çıkartırlar, siyaset yapmayın' mı diyeceksiniz? Hadi canım sizde! Burası hala Türkiye Cumhuriyeti! Sizin işiniz Zafer Partisi'nin Hatay'a girişini engellemek değil, Zafer Partisi'nin güven içinde faaliyetlerini sürdürmesini sağlamaktır. Hiçbir yere gitmiyoruz, herkes görevini yapsın" ifadelerini kullandı.


  Tüm Türkiye'deki Zafer Partilileri derhal yanına gelmeye çağıran Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, konum bilgisi paylaştı.

 

hatay erzin sınırına mayın yerleştirmeye giden özdağ jandarma tarafından durduruldu suriye mayın tarlası zafer partisi ümit özdağ