Hatay Yangınında Sabotaj İddiaları

TAKİP ET

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangında, alevler apartmanlara sıçradı.

Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, tekrardan yerleşim yerlerini etkilemeye başladı. 

TamgaTürk'e konuşan yerel sakinler yangını çıkardığından şüphelenilen bir şahıs olduğunu ve PKK terör eylemi olabileceğini ifade etti. Şüpheli şahıs, yeşil pantolon giyiyor ve uzun saçlı. Çevre sakinleri şahsın terörist olabileceğinden şüpheleniyor.

Kürtçü terör örgütü PKK'nın geçmişten günümüze ülke çapında ormanlık alanları yakmaya yönelik eylemleri, iddiaların hafife alınmaması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Hatay'ın Belen ilçesi Fatih mahallesine bağlı Merve sitesi yanındaki ormanlık alan, saat 9.30 sularında bir anda yükselen alevlere teslim oldu. Alevlerin apartmanlara sıçramasının ardından iki apartmanda patlamalar meydana geldi.

Bakan Pakdemirli'den İddialara İlişkin Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olaya ilişkin olarak, "Bununla ilgili orman teşkilatımızın da bazı kaygı ve şüpheleri var. Bizim şu anki işimiz yangını kontrol altına almak ve söndürmek. Bununla alakalı Hatay Valiliği çok yönlü soruşturmayı bir yandan sürdürüyor. Bazı görgü tanıkları olduğuna dair söylentiler var" ifadelerini kullandı.

 

 

 

hatay orman yangını hatay valiliği belen sarımazı pkk terörist fatih mahallesi merve sitesi