Hatay'da Zabıta İlah Gibi Davranıyor: Allah Gökten İnse Sana Ekmek Yedirmeyeceğiz

TAKİP ET

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde zabıtalar, bir esnafı zorbalıkla tehdit ve darbederek yasa dışı bir biçimde iş yeri ruhsatını iptal etti.

Dörtyol esnafından Murat Coşkun, zabıtanın arkasındaki "devlet" gücünü kullanarak vatandaşa karşı adeta ilah gibi muamele ettiği anlara ilşkin bir video kaydı paylaşarak maruz kaldığı zorbalığı ve kanunsuzluğu şu ifadelerle aktardı:

"Eşim ve 2 çocuğum ile her zamanki gibi dükkanda oturuyordum. Zabıtalar geldi, ruhsat sordu gösterdim. Bana dükkanı kapatacagız dediklerinde sebebini sordum. 'Sen buralı değilsin, seni burda kimse istemiyor. Allah gökten inse sana ekmek yedirmeyeceğiz." dediler. Çocuklarımın ve eşimin yanında küfür hakaret edilerek bana saldırıp darp ettiler. Yasal olmayan bir şekilde iş yerimin ruhsatını iptal ettiler. Tek seçeneğim hayatıma son vermek. Sadece ben öldükten sonra adaletin sağlanması için bu videoyu atıyorum lütfen sesime ses olun."

Devletin gölgesine saklanarak zorbalıklarına meşruiyet kazandırmaya çalışan bu tür asalaklar hakkında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adlî ve idarî makamlarının nasıl bir işlem uygulayacağı ise merak konusu.

Hatay Dörtyol Zabıta Zabıta terörü Murat Coşkun Esnaf