Hataylı Depremzede Polis: Emniyet Bize Ne İzin Ne Kalacak Yer Verdi, Perişanız

TAKİP ET

Hatay'da yaşanan deprem sonrası, Jandarma ekiplerinin depremzedeleri tahliye edip takviye birlikler getirdiği ancak Emniyet birimlerinin polisleri ihmal ettiği ortaya çıktı.

Hatay’da yaşanan deprem sonrası, Jandarma ekiplerinin depremzedeleri tahliye edip takviye birlikler getirdiği ancak Emniyet birimlerinin polisleri ihmal ettiği ortaya çıktı. 15 yıllık bir polis memuru, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, depremzedeler arasında bulunduklarını, ancak ne izin ne de kalacak yer verildiğini söyledi.

Polis memuru, evlerinin yıkıldığını ve son anda kurtulduklarını, jandarmanın aksine Emniyet birimlerinin ise polislerin durumunu umursamadıklarını belirtti. İzinsiz olarak 12 saat çalıştıklarını ve kimseye kalacak yerleri olup olmadığı sorulmadığını ifade etti.

Hatay’daki polis memurlarının çoğunun aynı durumda olduğuna dikkat çeken memur, bazı meslektaşlarının araçlarında, bazılarının ise çadır kentlerde hayatlarını sürdürdüklerini anlattı. Tayin hakkı verdiklerini ancak kararı askıya aldıklarını belirterek, bu durumun sürdürülemez olduğunu söyledi.

Polis memuru, Hatay’daki meslektaşlarının sahipsiz bırakıldığını ve dilekçeler yazdıklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ifade etti. Devleti temsil ettiğini söyleyen memur, polislerin durumunun özel olmadığını ve Hatay’daki tüm polislerin benzer sorunlar yaşadığını söyledi:

"Depremde evimiz yıkıldı, son anda kurtulduk. Jandarma depremzede personelini ve ailesini bölgeden tahliye edip takviye birlik getirdi. Biz ise ilk günden beri izinsiz günde 12 saat çalışıyoruz. Kimse bize kalacak yeriniz var mı diye bile sormadı."

 

hatay depremzede polis memuru emniyet deprem jandarma