Hava Sıcaklığı Düşüyor, Ziraî Don Uyarısı: Üreticiler Dikkatli ve Tedbirli Olmalı

TAKİP ET

Geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceği tahmin edilen Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir illerimizde ziraî don bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının düşeceği öngörülüyor. 10 Mayıs Pazartesi ve 11 Mayıs Salı günü gece ve sabah saatlerinde Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde sıcaklıkların yer yer sıfır dereceye ve bunun da altına düşeceği tahmin ediliyor.

Üreticiler Dikkatli ve Tedbirli Olmalı

9 Mayıs Pazar günü gece saatlerinden sonra Yozgat ve Sivas çevrelerinde orta; Kayseri, Kırşehir, Nevşehir çevrelerinde ise hafif şiddette olmak üzere ziraî don beklendiği duyuruldu.

Başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların, ziraî don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji Zirai Don hava sıcaklıkları tarımsal ürün üreticiler ziraat Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum Erzincan Ağrı Kars Ardahan Yozgat Sivas Kayseri Nevşehir Kırşehir