Havuz Artık Erdoğan'ı Tatmin Etmiyor: Medya Bizim Sesimizi ve Nefesimizi Yansıtmıyor

TAKİP ET

İktidarının büyük bir bölümünde medyada tekelleşmeye gittiği yönünde tepkilerle yüzleşen Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, şaşırtıcı bir çıkışta bulunarak "Bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor" sözleriyle eleştirdi.

Tek tip manşetleri ve haber içerikleriyle AKP'nin yayın organı olma misyonu üstlenen basın kuruluşları gösterdikleri performansla Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gözüne girmeyi başaramadı. Erdoğan, devasa bütçeleri ve imkanlarına rağmen vatandaşın ilgisini çekmeyi bir türlü başaramayan televizyon kanalı ve gazeteleri hedef tahtasına oturtmaktan çekinmedi.

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nin açılış töreninde konuşan AKP lideri Erdoğan, "Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor" şeklinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün yer yıl yayımladığı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke içerisinde 157. sırada bulunan Türkiye'nin özgür (!) basınında havuz veya yandaş olarak tanımlanan medyanın büyüklüğü yüzde 95 seviyelerine dek yükselmiş durumda.

Erdoğan'dan AKP'li Yıllara Yönelik Özeleştiri

2002'den bu yana süren aralıksız iktidarına rağmen birçok kez istediklerini yapamadıklarını dile getiren Erdoğan, kendi hükumetlerine bu kez de eğitim-öğretim ve kültür alanları üzerinden açık bir eleştiri getirdi.

Daha önce "kindar ve dindar nesil" yetiştirme hedefiyle uzun süre konuşulan Partili Cumhurbaşkanı, bu konuda hala arzu ettiği ilerlemeyi sağlayamadığını vurgulayarak "İki asırdır kendimize yol ve yön bulmaya çalışıyoruz. Fikri bir buhranın içinde çırpınıyoruz. Fikri iktidar yolu zor ve zahmetli bir süreçtir. Şahsen bu konuda kendimi mahzun hissediyorum. Samimi bir muhasebe ile geçtiğimiz 18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımı ama eğitim ve öğretimde, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum" yorumunda bulundu.

recep tayyip erdoğan akp medya bizim sesimizi yansıtmıyor ak parti partili cumhurbaşkanı