Havuzda Neler Oluyor! TGRT Mansur Yavaş'ı Savundu

TAKİP ET

İktidara yakın tutumuyla bilinen TGRT Haber kanalının ana haber bülteninde sunucu Ekrem Açıkel'in Mansur Yavaş'ın beraat ettiği haberini sunarken iktidara yönelik eleştiriler getirmesi şaşkınlık yarattı.

Tek tip haberlerle propaganda araçlarına dönüştükleri yönünde eleştiriler alan ve muhalefetin "havuz" diye adlandırdığı medyadan ilginç bir çatlak ses geldi. İktidara yakın kanallardan biri olarak anılan TGRT Haber'de yayımlanan ana haber bülteninde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yapılan haksızlar dile getirildi.

Sunucu Ekrem Açıkel, 'sahte senet' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlamalarıyla hakkında açılan davada beraat etmesine ilişkin haber öncesinde iktidara sert göndermelerde bulunarak "Peki ne olacak? Sizce kim utanacak" sorularını yöneltti.

Açıkel'in Mansur Yavaş ile ilgili haberi sunarken kullandığı şaşkınlık yaratan ifadeler şöyle:

"Karşınızda bana göre günün en çarpıcı haberlerinden biri… Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki o sarsıcı yargı kararı… Hatırlayın lütfen, seçim öncesi ne olmuştu… Mansur Yavaş’ın ne dolandırıcılığı, ne hırsızlığı, ne de dolandırıcılığı kalmıştı… İş resmen haysiyet cellatlığına kadar gitti. Ve bugün Mansur Yavaş, sahte senet ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla açılan davada beraat etti… Daha trajik olanı söyleyeyim mi size; bu suçlamaları Yavaş’a yönelten Necmettin Kesgin şimdi aranıyor… Peki ne olacak… Sizce kim utanacak?"

 

tgrt haber ekrem açıkel mansur yavaş havuz medyası beraat haberi