Hawaii'deki Yangın Felaketinde Can Kaybı 93'e Yükseldi: Tarihi Doku Kayboldu

TAKİP ET

ABD'nin Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası'ndaki ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerine de sıçrayan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 93'e yükseldi. Yetkililer ise can kayıplarının artabileceği endişesini dile getirdi. ABD tarihindeki en ölümcül yangın oldu.

ABD anakarasının yaklaşık 3 bin 200 kilometre batısındaki bir takımada olan Hawaii, orman yangınları ile boğuşuyor. Yerel yetkililer yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 93'e ulaştığını açıkladı.

Yangınların Hawaii'nin şimdiye kadar karşılaştığı en kötü doğal afet olarak kayıtlara geçeceğini belirten Hawaii Valisi Josh Green, ölü sayısının daha da artmasını beklediklerini söyledi. Maui Polis Şefi John Pelletier ise can kayıplarının boyutunu henüz kimsenin bilmediğini belirtti. Pelletier, cesetleri tespit etmek eğitilmiş köpekler ile yürütülen arama çalışmalarında yalnızca yüzde 3’lük alanın tamamlanabildiğini söyledi.

Tarihi Doku Yok Oldu

Maui Adasındaki felaket, yangınlar sönünce ortaya çıktı. Birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan adada geçmişin izleri küle dönüştü. Yüzlerce yıllık ağaçlar, bölgenin ilk mahkemesi, eyaletin ilk oteli hepsi yerle bir oldu. Evlerine geri dönmelerine izin verilen ada sakinleri büyük bir trajediyle karşılaştı.

Hawaii orman yangını abd yangın