Hayrettin Karaman: Alevi Arkadaşlarım Var

TAKİP ET

AKP yanlısı mürteci yazar Hayrettin Karaman, Alevilerle ilgili sözlerine ilişkin bir yazı yayımladı.

Hayrettin Karaman'ın "Alevi inançlı biriyle Sünni inançlı birisinin evlenmesi caiz midir?" sorusuna "Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez" cevabını verdiği ortaya çıkmıştı.

Yükselen tepkilere karşı "Birliğimizin düşmanları" başlıklı bir yazı kaleme alan Hayrettin Karaman, kendisini eleştirenleri "vicdanları kör olmuş fitne-fesat taifesi" olarak niteledi ve "Alevî kardeşlerimle paylaştığımız duyguların hasretini çekiyorum" dedi.

Yükselen tepkiler sonrasında internet sitesindeki soru cevap kısmından söz konusu  ifadeleri kaldıran Hayrettin Karaman, "Son günlerde sosyal medya dedikodu ortamında bana izafe edilen böyle bir çarpıtmaya cevap olarak yine yıllarca önce yazdığım bugün de altına imza attığım bir yazımı sunuyorum" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Çocukluğumu ve ilk gençliğimi Çorum›da yaşadım. Arkadaşlarımın birçoğu, ortak kültürümüzün Alevî rengine mensup aile çocukları idi. Yaramazlıkları da beraber yapardık, teravihe de beraber gider, çocukluk idraki içinde eğlenceli bir ibadet olan bu namazı birlikte kılardık. Dinî bayramlar hepimizin bayramı idi, büyüklerimiz Sünnî’si, Alevî’si bayram namazını birlikte kılar, ayrım gözetmeden bayramlaşırlardı. Büyüklerimizin şuurlarının derinliklerinde bir ayrım belki vardı, daha çok kız alıp vermede bu ayrımın su üstüne çıktığı da olurdu, ama yine de dile getirilen başka bahaneler olurdu."

Hayrettin Karaman Alevi Arkadaşlarım Var